Bigyóblog

2010.05.31. 15:28

Tablet nap a Computexen

Bigyó Felügyelő

Az Asus és az MSI mutatot be néhány újdonságot a Computex kiállításon, az Asus két tabletet és egy ebook-readert, az MSI egy tabletet mutatott be.

 

A 12 inches Eee Pad Ep 121-be Intel Core2Duo processzort és Windows 7-es operációs rendszert tettek. Virtuális a billentyűzete, de bármilyen billentyűzetet hozzá lehet csatlakoztatni. Az Asus szerint elsősorban netezésre, multimédiára és ekönyvek olvasására lehet majd használni. Az aksija állítólag tíz órán keresztül bírja majd. A kisebb 10 inches Eee Pad EP101TC Windows Embedded Compact 7 OS-en fut, ennél többet nem tudni a gépről.

Végül a Tablet az Asustól, mely nevével ellentétben valójában egy ebook-reader. Ez biztos okoz majd némi félreértést a felhasználók között. A könyvek olvasása mellett jegyzetelni is lehet, ehhez adnak egy stylust is. TFT-LCD érintőkijelzője van, 1024×758 felbontással, MicroSD kártyával lehet bővíteni a tárhelyét és van még benne egy 2 megapixeles kamera. Ennek is tíz órán át bírja az aksija.

Az MSI WinPad 110-re keresztelte 10 inches tabletjét, melyen Windows 7 fut. A kütyüben 1,66-os Intel Atom Z530 processzor van, 2GB RAM került bele és 32GB-os SSD. A végső verzóban lesz két usb-port, HDMI-csatlakozó és webkamera. 1024x600-as a kijelző felbontása.

Via Mashable


4 komment

Címkék: ebook msi asus eee tablet


süti beállítások módosítása