Bigyóblog

2010.06.07. 21:30

Na, itt az új iPhone

Bigyó Felügyelő

Sok meglepetés nem volt a mai Apple eseményen, Steve Jobs bemutatta az új iPhone-t. Az iPhone 4, mert erre a névre keresztelték, sokkal impresszívebb, mint elődei. Kijelzője 3,5 hüvelykes, 960x640 pixeles, a jelenlévők tanúsága szerint gyönyörű a képe.

Az egyik legfontosabb újítás, hogy micro SIM lesz benne, ezt azzal magyarázza Steve Jobs, hogy kell a hely a nagy aksinak. Emlékszünk, az iPadben is micro SIM van, ez még kevésbé elterjedt, mint a hagyományos SIM. Itthon például egyik szolgáltatónál sincs ilyen.

Steve Jobs újításként mutatta be a multitaskot, pedig állítólag teljesen felesleges, legalábbis ediig mintha ezt állították volna az Apple-fanok azoknak, akik ezt negatívumként hozták fel.

Egy töltéssel 7 órányi beszélgetést lehet folytatni, 10 órát netezhetünk wifin, 6 órát 3G-n, 10 óráig videózhatunk, 40 óráig hallgathatunk zenét. Két kamera van benne, az egyik a hagyományos, de már öt megapixeles. A másikat pedig videótelefonáláshoz használhatunk. Ezt Steve jobs be is mutatta, igaz egyelőre csak wifin működik a videókamera.

Giroszkópot is tettek bele, ami a játékfanoknak érdekes. Steve Jobs jobb játékélményt ígér, ez utóbbit a Jenga iPhone-os változatával mutatta be.

Az új iPhone-ok két változatban vásárolhatók meg június 24-től, a 16 GB-os verzió 199 dollárba kerül, a 32 GB-os 299 dollárba az AT&T szolgáltatónál. Júliustól aztán még 18 országban meg lehet venni, arról azonban még nincs hír, hogy itthon is lehet.

És jönnek a hirdetések is, bemutatták az iAd rendszert. Július 1-től jönnek a reklámok, eddig 60 millió dollárnyi hirdetést adtak el. A nagyszabású tervek szerint még az idén az Apple-é lesz a mobilhirdetési piac 48 százaléka.


53 komment

Címkék: apple ipod iphone ipad


süti beállítások módosítása