Bigyóblog

2011.04.26. 12:29

Három új tablet jön: két Sony és egy Lenovo

Bigyó Felügyelő

Folytatódik a tendencia, nagyjából minden napra jut egy-egy tabletes bejelentés. Most a Sony és a Lenovo érzi úgy, hogy nem maradhatnak ki a buliból és ők is piacra dobnak egy-egy (illetve a Sony esetében két) tabletet.

Nem is akármilyet, a Sony rögtön ki akar lógni a sorból és kétkijelzős minigépet fejleszt. S2 néven, a készülő kütyüknek ugyanis nincs még neve. Tehát az s2-nek két darab 5,5 inches kijelzője lesz 1024x480 pixeles felbontással. Adja magát, hogy Playstation Certified lesz, vagyis futnak rajta a Play mobil androidos játékai is. A processzora Tegra 2 lesz, és lesz benne wifi és 3g (estleg 4g is).

Az s1 névre kersztelt gép ennél nagyobb lesz 9,4 inches kijelzővel. Szintén Tegra 2 processzor lesz benne és két darab kamera - mert úgy tűnik, az manapság kihagyhatatlan. Egy inravörös érzékelőt is tesznek bele, hogy távirányítóként tudjuk használni a lakásban lévő többi kütyühöz.

A Lenovo nem lepett meg minket, 10,1 colos, 1280x800 pixeles tabletjén Honeycomb fut, Tegra2 processzor lesz benne, 64 GB-os tárhely, két kamera, sd kártya olvasó, mini hdmi port.  És Honeycomb Thinkpad lesz a neve. Júliustól kapható majd 499 dollárért.

Via Engadget


4 komment

Címkék: sony lenovo android tablet


süti beállítások módosítása