Bigyóblog

2011.07.13. 16:17

Megdöbbentő jóslat az Inteltől

Bigyó Felügyelő

Egészen furcsa jóslatot olvashtunk a nem is távoli jövőről az Inteltől. A cég alelnöke, Rama Skukla szerint ugyanis tíz éven belül el fog tűnni a laptop és a netbook - eddig ugye ismerős, de most kapaszkodjunk, a tablet is. És mi lesz helyette, tesszük fel a helyénvaló kérdést. Nos, nézzük.

Rama Skukla egy konferencián kifejtette, hogy teljesen meg fog változni a számítógéphez, adatokhoz való viszonyunk. Méghozzá nagyon hamar, nem kell sokat várni erre. Amúgy is vannak már jelei annak, hogy néha nehéz eldönteni egy adott kütyüről, hogy melyik kategóriába lehet sorolni, a jövőben még inkább így lesz.

De a lényeg, hogy a személyi számítógépek kora lejárt, mindegy milyen formában jelennek ezek meg, netbookként, asztali gépként, laptopként vagy tabletként. A jövőben úgynevezett personal companion lesz, amit jobb híján személyes társnak/csoportoknak fordítok. A PC-k helyett az egyének felhőben adatok sokaságáról rendelkeznek, melyeket megoszthatnak másokkal vagy megtarthatják maguknak.

A gyártóknak pedig hardveroldalon is meg kell felelnie a trendeknek, ráadásul szorosan együtt kell működniük a szoftvergyártókkal, hogy a felhasználók biztonságosan tudják kezelni az adataikat. Az Intel szerint már a nagyon közeli jövőben láthatók lesznek ennek az útnak az elemei, ők mindenesetre felkészültek.

Mit gondoltok, mi lesz tíz év múlva?


285 komment

Címkék: concept


süti beállítások módosítása