Bigyóblog

2011.08.25. 14:09

Élőben az Apple vs Samsung perről - [Update: marad a tiltás]

Bigyó Felügyelő

Az a német bíróság, mely néhány hete elrendelte a Galaxy Tab 10.1 betiltását, ma hallgatja meg a két felet, a Samsung és az Apple képviselőit. Itt követhetjük élőben a tárgyalóteremben történteket. Érdemes, nagyon érdekesek a viták és a bíróság reagálása egyes eseményekre. Izzik a levegő, a két fél jogászai keményen támadják egymást. Még a Knight Ridder is szóba került, mint lehetséges prior art.

Néhány példa:

BREAKING: wow! Samsung says it has compiled 27 (!) examples of distorted pictures in Apples complaint!!!!!!

Judge once more asks parties to stop the discussion of distorted pictures *take it outside gentlemen*

Apple lawyer is really pissed

Az elmúlt hetek szabadalmi vitáiban rendre jó értesüléseket szerző FOSS Patent blog azt írja, hogy a meghallgatáson egyelőre nem áll jól a Samsung, de még messze a vége. A meghallgatásnak még nincs vége, és valószínűleg döntés sem lesz ma.

[Update 14:37] Egyelőre arról folyik a vita, hogy az Apple hamis képeket adott be. A Samsung szerint a beadvány időpontjában már ismert volt, hogy milyen lesz a Galaxy Tab. A bíróság unja ezt a kérdést és továbblépne, de egyik fél sem hagyja annyiban.

[14:41] Szünetet rendeltek el. Hamarosan folytatódik.

[14:44] Közben kijött egy érdekes hír a Reuterstől. Eszerint a bíróság fenntartja a tiltást. Furcsa, a meghallgatás még javában tart, ezt a hírt pedig délelőtt adta ki a hírügynökség. Andreas Udo szerint az előző szünetben ezen nevetett mindenki a bíróságon - újságírók, bloggerek sem értették.

[14:56] Szünet után ott folytatják, ahol abbahagyták. Az Apple azon vádjára, hogy a képeket számítógéppel csinálták, a Samsugn jogászai azt mondják, hogy nem is. Photoshop-vádak mindkét oldalról. Azon vitáznak, hogy a tablet alatt lévő árnyék mennyire természetes...

[15:03] A bíró helyretette a feleket: a kérdés nem az árnyék, hanem a termék valódi mérete.

This is really quite embarrasing. Apple and Samsung playing yes, no, yes, no about different versions and pictures the Tab

[15:19] Jaj, most már azon vitatkoznak, hogyan kell nyomtatni a PDF-et (újabb ingyenreklám az Adobe-nak :)

[15:27] Megint szünet. Ennyire unja a bíró, hogy félóránként szünetet rendel el?

[15:34] Az Európai Bizottság alelnöke, Nelli Kroes twitelte be most, hogy figyelemmel követik a Samsung-Apple pereit Németországban és Hollandiában. Ezt arra a kérdésre válaszolta, hogy mi a véleményük a holland bíróság döntéséről.

[15:48] A szünet után olyan jogászkodás folyik, amit nem értek. Sorry. Ez, ez és ez.

[15:55] És itt a breaking: a bíróság fenntartja a tilalmat, a végleges döntésre szeptember 9-én kerül sor. Vége is a meghallgatásnak.

[16:05] A bíró szerint nagyon sok alternatív megoldás létezik egy tablet dizájnjánál, mint ahogy ezt a piacon is láthatjuk. Azt is mondta, hogy a Samsung nem győzte meg őt, hogy fel kéne oldani a tiltást.

Hát ez furcsa volt. Elég gyorsan vége lett a meghallgatásnak. A Reuters nem is tévedett, amikor órákkal ezelőtt kihozta a hírt.

Itt is megpróbáljuk követni a fejleményeket és hírt adunk minden fontos eseményről.


48 komment

Címkék: apple samsung


süti beállítások módosítása