Bigyóblog

2012.02.28. 09:38

Rövidhírek az MWC-ről

Bigyó Felügyelő

Nézzük, milyen telefonokat mutattak be a barcelonai mobilkiállításon. Előljáróban annyit, hogy rmeénykedtem valamilyen dizájnsoabb, kisebb kijelzős mobilban is, de az idén sem sikerült a gyártóknak megugrani a lécet. Jönnek az egyendizájnú, egyenkijelzős mobiljaikkal.

Projektoros Beam

A Samsung nagy újítása, hogy projektort tett a négyhüvelykes mobilba. Kétmagos ST-Ericsson Cortex A9 processzor, 768MB RAM jellemzi még a Beamet. A projektor 640x360 pixeles képet vetít ki 50 inches szélességben. Fotókat és videókat is ki lehet vetíteni a falra. Android 2.3-as verzióval jön.

Két új Xperia

A Sony (Ericsson nélkül) folytatja az eddigi útját, két okostelefont mutatott be, a P és az U névre keresztelteket. A P négy inches, 8 megapixeles kamerával, 1080p-s videórögzítéssel. Hasonló a dizájnja az U-nak is, de kisebb a kijelzője, csak 3,5 inches és a kamerája is 5 megapixeles. Amúgy mindkettőben kétmagos, 1 GHz-es processzor van.

One sorozat

A HTC folytatja eddig megszokott hagyományait, egyszerre sok telefonnal rukkolnak elő. Most éppen a One sorozattal, az X, S és V mobilokkal. Az X a legimpresszívebb négymagos processzorával, 4,7 inches kijelzőjével, 32 GB belső tárhelyével és 1 GB RAM-mal. Van benne még egy 8 megapixeles kamera is, mindemellett csak 9 mm vastag. Az S 4,3 inches, 1,5 GHz-es kétmagos proci van benne és 8 megapixeles kamera. A V a legkisebb, 3,7 inches, 1 GHz-es egymasog processzorral és 5 megapixeles kamerával. Ami kiemeli a mezőnyből, hogy 25 GB-os Dropbox tárhelyet adnak mindegyik mobilhoz.

Még egy Lumia és egy pixelgyár

nokiapix.png

A Nokia fiataloknak szóló mobillal érkezett a kiállításra, a Lumia 610 Windoes Phone-os és színes. A Lumia 900-ról beszéltek még, de azt ugye már januárban bemutatták. A Nokia a 808 PureView-val akart robbantani az idén, 41 megapixeles (nem elírás, tényleg 41) kamerát tettek a mobilba. Vajon minek. Ami érdekesebb, hogy cd-minőségű hangfelvételt ígérnek a beépített diktafonnal.

Négymagos és 3d-s

lg3d.png

Az LG négymagos mobillal tarolna, melyben az NVIDIA legújabb, 1,5 GHz-es Tegra 3-as processzora van, belső memóriája 16 GB, Ice Cream Sandwich fut rajta, 4,7 hüvelykes, 1280x720 pixeles a felbontása. Bemutattak még egy 3d-s mobilt is, melyet szemüveg nélkül lehet használni, ez az előző 3d-s telefonjuk legújabb változata.


2 komment

Címkék: mobil mwc


süti beállítások módosítása