Bigyóblog

2007.05.27. 10:46

A Kodakkal közösködik a Motorola

Bigyó Felügyelő

Úgy tűnik, a Motorola sem akar lemaradni a kamerás mobilok versenyében. A hírek szerint a Kodakkal állnak össze, hogy egy használható öt megapixeles kamerás mobilt dobjanak piacra. Az együttműködésről csak ennyit tudni egyelőre. Lehet, hogy ez lesz a válasz a Sony Ericsson kamerás sorozatára és az új Nokia N95-re?
(Via Übergizmo)

1 komment

Címkék: mobil motorola kodak


2007.05.26. 13:46

Nike Tranformers

Bigyó Felügyelő

Sokan meglovagolják a nemsokára bemutatott Transformers filmet. Többek között a Nike is.

komment

Címkék: játék film tranformers


2007.05.26. 09:58

A világ legvékonyabb laptopja

Bigyó Felügyelő

Az Intel olyan laptopot mutatott be melyet kis túlzással oldalról alig látni, olyan vékony. Az Intel Mobile Metro Notebook 1,7 centi széles, súlya egy kilogramm. Állítólag nem csak szép, hanem csúcsteljesítményű is lesz. Az áráról persze még semmi hír.
(Via Gizmodo)

komment

Címkék: laptop intel fejlesztés


2007.05.25. 13:14

Darth Vader hívja az uralkodót

Bigyó Felügyelő

Persze mindenki látta már ezerszer, de annyira jó, hogy ma nem maradhat ki.

komment

Címkék: film star wars celebration iv


2007.05.25. 11:54

Lego Star Wars - A teljes sztori

Bigyó Felügyelő

A teljes Star Wars sorozatot végigjátszhatjuk egy játékon belül a kezdetektől a második Halálcsillag elpusztításáig. A LucasArts ma bejelentette, hogy kiadja a Lego Star Wars - The complete saga játékot Wii-re, PS3-ra és Xbo 360-ra. A játék várhatóan ősszel kerül a boltokba.
(Via Gaming Today)

komment

Címkék: film star wars lego celebration iv


2007.05.25. 11:38

Make-It-Yourself 'Star Wars'

Bigyó Felügyelő

George Lucas eddig mindenkit beperelt, aki engedély nélkül felhasználta a Star Wars filmek részleteit, karaktereit, zenéjét. De a harminc éves évforduló alkalmából most 250 klippet tesz elérhetővé, melyeket bárki felhasználhat saját kisfilmjének elkészítéséhez. A filmeket a Starwars.com-on lehet elérni mától. Az elkészült filmeket aztán mindenki oda tölti fel, ahová akarja: blogokra, MySpace-re, Youtube-ra.
(Via Wall Street Journal)

komment

Címkék: film star wars celebration iv


2007.05.25. 11:17

C3PO megszólal

Bigyó Felügyelő

Anthony Daniels mind a hat Star Wars filmben játszott, ő alakította a kotnyeles protokolldoridot, C3PO-t. Az első film harmincadik évfordulója alkalmából a BBC-nek mesélt. A legfőbb élménye a harminc évvel ezelőtti tinéziai forgatásról, hogy rettenetesen kimerült a hat hónapos munkában. Az első megjelenése előtt éjfél után került ágyba, addig a ruháján dolgoztak. Hajnali öt órakor már a forgatási helyszínen volt. De nem egy luxushotel szobájában, hanem egy homokos sátorban. Hat ember segített neki két órán keresztül belebújni C3PO bőrébe. Amikor elkészült és kilépett a sátorból, mindenki őt nézte, ahogy a reggeli napfény megcsillant a csillogó fémen. "Ez volt az én pillanatom", vallja harminc évvel később a színész.

komment

Címkék: film star wars celebration iv


2007.05.25. 07:41

Harminc éves a Star Wars

Bigyó Felügyelő

Harminc éve, 1977. május 25-én mutatták be a Star Wars sorozat legelső részét. Az évforduló megünneplésére csütörtökön öt napos ünnepségsorozat kezdődött Los Angelesben. Nézzük, mivel készülnek a szervezők a Celebration IV-re, melyet egyébként már most a valaha volt legnagyobb Star Wars-eseményeként emlegetnek. A rendezvényen a rajongók végignézhetik a sci-fi sorozat összes részét, a maratoni vetítés szerda reggel kezdődött. Nem tévedünk nagyot, ha azt mondjuk, a legtöbben bizony végigülik a 17 órát. Az autogramgyűjtőkre is gondoltak: hatvanan ott lesznek a filmsorozat színészei, trükkmesterei, maszkmesterei közül. Lesznek még kiállítások, bolhapiac, robotépítő versenyek, felvonulások. Több mint 35 ezer rajongót várnak az ünnepségsorozatra.
(Részletek az esemény hivatalos blogjában és a Stawars.com-on) Ma Star Wars-napot tartunk a Bigyóblogon.

komment

Címkék: film star wars celebration iv


2007.05.24. 14:56

Új Samsung-monitorok jönnek

Bigyó Felügyelő

Már az idén itthon is megvehetjük a Samsung 940UX monitorját - tuduk meg magától a cégtől. A Samsung a CeBIT 2007 kiállításon mutatta be az újdonságot. A monitor külölegessége, hogy 2.0-ás USB porton is képes adatot fogadni a számítógéptől, sőt, USB csatolóján keresztül akár további öt monitor is összeköthető. A 19 colos monitor 1280x1024-es felbontású, a monitorba épített meghajtószoftver pedig automatikusan települ USB-n keresztül. A Samsung szerint itthon is egyre növekszik az igény széles képernyős monitorok iránt, így ezekből is piacra dobnak néhány fajtát. Ráadásul a fogyasztók egyre inkább desing-tudatosan választanak számítástechnikai perifériákat is, erre is ügyelni kell a cégeknek.

1 komment

Címkék: monitor samsung


2007.05.24. 09:58

Lost-játék az iPodra

Bigyó Felügyelő

A szezon végére időzített az Apple. Amerikában szerdán adták le a két utolsó részt a harmadik évadból, előtte jött ki a cég az iPodokra való Lost kalandjátékkal. Most öt dollárért bárki Jack bőrébe bújhat.
(Via Fosfor Gadgets)

komment

Címkék: játék lost ipod


süti beállítások módosítása