Bigyóblog

2012.09.30. 09:47

James Bond kollekció a Swarovskitól

Bigyó Felügyelő

James-Bond-50th-Anniversary-Collection-by-Swarovski.jpgOktóber 5-én ünneplik a James Bond filmek ötvenedik évfordulóját, 1962-ben ezen a napon mutatták be az első filmet a hosszú sorozatból, a Dr. No címűt Sean Connery főszereplésével. Az évfordulóra természetesen nagyon sokan készülnek Hollywoodtól kezdve a filmben szereplő autók, ruhák gyártóin át a különböző kütyüket gyártókig.

A Swarovski sem hagyhatta ki az alkalmat és egy James Bond kollekciót adott ki gyűjtőknek. Természetesen a híres Aston Martint szerepel az ékszereken, melyeket Stephen Webster tervezett. Kulcstartó és mandzsettagomb van a kollekcióban.

Via GeekAlerts


komment

Címkék: film swarovski kulcstartó


2012.09.29. 09:33

Big Bang Theory falinaptár

Bigyó Felügyelő

big-bang-theory-2013-calendar-back_1.jpg
A sorozat rajongóinak musthave ez a 2013-ra szóló falinaptár. És nem csak a színészek beállított képei vannak a naptárban, persze ez sem hiányozhat, hanem már a sorozatban szereplő és ahhoz kapcsolódó híressé vált szólás, kütyü. Tíz dollárért lehet megrendelni az Amazontól.


9 komment

Címkék: geek naptár


2012.09.28. 10:16

Android jégkocka

Bigyó Felügyelő

Google-Android-Ice-Cube-Tray.jpgGeekbulikba elengedhetetlen.

Via GeekAlerts


6 komment

Címkék: jég


2012.09.27. 11:50

Kontrollerszappanok

Bigyó Felügyelő

gamecontr.jpgLehet, nem a legkényelmesebb, de kétségtelenül a leggeekebb szappanok. Nem mondanám olcsónak és szinte sajnálnám elhasználni őket.

Via Übergizmo


komment

Címkék: fun játék


2012.09.27. 08:28

A fülhallgatók rövid története

Bigyó Felügyelő

Brandes_Superior_Matched_Tone_c._1919-21.jpeg

Majdnem minden nap használjuk a fülhallgatókat és annyira természetesnek vesszük létüket, hogy szinte örökkévalónak godnoljuk. Az első fülhallgatót 1910-ben készítette Nathaniel Baldwin utahi otthonának konyhájában. A legenda szerint az amerikai tengerészet egyik tisztje, A. J. Hepburn kapott egy fülhallgatót Nathaniel Baldwintól, vagyis egy olyan szerkezetet, mely két egybeépített telefonkagylónak nézett ki. Baldwin egy levelet is mellékelt, melyet bíbor tintával írt kék és rózsaszín levélpapírra. Hepburn figyelmen kívül hagyta a levelet, de kipróbálta a kütyüt és meglepődve tapasztalta, hogy jól működik. A tengerészet több fülhallgatót rendelt Baldwintól, aki egyszerre csak tíz szállítását tudta vállalni, mert a konyhájában állította elő ezeket.

Így kezdődött a sikertörténet, a többi már történelem. 1958-ig az emberek leginkább rádiózáshoz használták a fülhallgatókat, ebben az évben John C. Koss bemutatta az első sztereó fülhallgatót, a Koss SP3 Stereophonest. Abból a pénzből kezdte el a fülhallgató-bizniszét, amit nászajándékba kapott, hogy szófát vásároljanak a feleségével. Megérte, a Koss Corporation a mai napig fülhallgatókat gyárt. És innen nem volt megállás, jött a walkman, a külvilág zajait kizáró fülhallgatók, a fülbedugós mini fülhallgatók.

Via Mashable


3 komment

Címkék: fülhallgató


2012.09.25. 09:37

Bulizz mint egy Time Lord

Bigyó Felügyelő

eee7_tardis_string_lights.jpg

A Tardis lámpákkal úgy bulizhatsz, mint a Doctor. Tíz lámpát adnak húsz dollárért, fel lehet díszíteni a kertet, az erkélyt, a szobát. Igazi élmény így nézni az új évadot.

ThinkGeek


komment

Címkék: lámpa doctor who


2012.09.24. 11:21

Emailről nyomtatni a fényképeket

Bigyó Felügyelő

Úgy alakult, hogy nemrég több nyomtatót is tesztelhettem, ezek közül egy teljesen átlagos, 30 ezer forintos nyomtatót mutatok be. Azért ezt, mert nem drága, ugyanakkor fényképeket is jó minőségben nyomtat és egy rakás olyan szolgáltatás jár hozzá, amit csak drágább nyomtatóknál várunk el. A HP Deskjet Ink Advantage 5525 nyomtató/szkenner-kombóról van szó.

Néhány szót gyorsan a legfőbb fícsörökről: nyomtatni tud hálózaton keresztül is, wifire csatlakoztatva. Ezt elég sok nyomtató tudja már, de ez a nyomtató olyat is tud, hogy emailben elküldöm a nyomtatnivalót. Például nagyszülők vigyáznak a gyerekre a játszótéren, lefotózzák, milyen ügyesen mászik fel a csúszdára, majd elküldik ezt emailben a nyomtatónak. A szülő pedig kiveszi a kész fotót és örül neki. Ehhez regisztrálni kell magát a nyomtatót és adni neki egy saját emailcímet, ahová küldeni lehet az emaileket. Az email szövegét is ki tudja nyomtatni, illetve a csatolt fájlt. Kipróbáltuk, működik. Azt is be lehet állítani, hogy bármilyen emailcímről, vagy csak egy előre meghatározott listán szereplő címekről lehet küldeni nyomtatnivalókat.

A másik szórakoztató szolgáltatás, hogy különböző appokat lehet telepíteni a nyomtatóra - van egy online felület, ahol ezeket intézni lehet. Az alkalmazásokkal aztán mindenféle sablonokat lehet nyomtatni, például vonalas füzetet, kottát, naptárat. Gyerekeseknek pedig nagy segítség, hogy a DreamWorks rajzfilmjeihez kapcsolódó kifestőket, foglalkoztatófüzeteket, könyvjelzőket, naptárakat lehet nyomtatni. Ezeket a nyomtató érintőkijelőjén választjuk ki, megmondjuk hány példányban kérjük kinyomtatni és már nyomja is a kifestőket. Ennek gyorsasága a hálózaton is múlik, a nagyobb színes képeknél például elég sokat gondolkodott a nyomtató, mire sikerült betöltenie és kinyomtatnia. A kisebb fekete-fehér kifestőket azonban gyorsan tolja egymás után.

Képeket viszonylag gyorsan nyomtat és jó minőségben, főleg ahhoz képest, hogy nem kifejezetten fotónyomtatóról van szó. Viszonylag gazdaságosan lehet otthon is képeket nyomtatni, mert a nyomtatónál minden színt külön lehet cserélni, így ha kifogy az egyik festék, akkor nem kell lecserélni az összes patront. Amúgy egy új technológiának köszönhetően állítólag kétszer olyan gazdaságs, mint korábban volt. A HP meglépte azt, hogy nagyjából húsz százalékkal drágábban adja a termékeket, vagyis például a nyomtatójat, cserébe viszont olcsóbbak a tartozékok, patronok ára. (Sokan emlékszünk arra az időszakra, hogy a patronok szinte annyiba kerültek, mint a nyomtatók, így egyáltalán nem érte meg otthon például képeket nyomtatni - ezen változtattak a gyártók az utóbbi években.)

Az 5525 egy átlagos méretű nyomtató, ezt annak tudatában írom, hogy voltak nálam olyan nyomtatók, amelyeket fel sem tudtam emelni, hgy arrébb toljam, ezt azonban a hónom alá kapom, ha éppen úgy gondolom, hogy egy másik helyen jobb lenne. Ez lehet, hogy nem szempont nyomtatóválasztásnál, de nem baj az, ha kicsi és nem foglalja el az íróasztal felét. Viszonylag új modellről van szó, a HP a teljes sorozatot júliusban mutatta be. Vannak ennél egyszerűbb és olcsóbb, de profibb és drágább nyomtatói is, ez nagyjából a középkategóriában helyezkedik el.


komment

Címkék: teszt hp nyomtató kiprbáltuk


süti beállítások módosítása