Bigyóblog

2018.05.24. 10:46

Nézz meg 500 klasszikus Doctor Who részt!

Bigyó Felügyelő


Ötszáz klasszikus Doctor Who részt nézhetünk meg május 29-től a Twitch Presentsen. Ráadásul nem az újakat, hanem a régi, már sehol, vagy csak kevés helyen nem megtalálható részeket nézhetjük meg. A Twitch a BBC-vel állapodott meg, az 1963 és 1989 között sugárzott (és el nem veszett) epizódokból válogathatunk.
A Doctor Who már több mint 55 éve megy folyamatosan a BBC-n, többször is megújult, legutóbb épp 2005-ben. Ez a sorozat új rajongókat szerzett a régiek mellé, a fiatalok is lelkesen követik a doktor kalandjait.
Az új sorozat jogait az Amazon vette meg 2016-ban, pedig addig az itthon is elérhető Netflixen is meg lehetett nézni a sorozat részeit. Az újakat most már csak az Amazon Prime-on követhetjük, de nem Magyarországról, itthon legális forrásból nem lehet a legújabb évadokat nézni.
A Twitch azt tervezi, hogy napi nyolc órában streameli egymás után az 500 részt, a nyolc órás blokkokat aztán még kétszer megismétli 24 órán belül. Így elég sokat kell a tévé (laptop, tablet, bármimás) előtt ülnie, aki mindegyiket meg is nézné.
Akárhogy is, soha vissza nem térő lehetőség. Vajon lesznek olyanok, akik mindet mengézik?


komment

Címkék: tv sci fi doctor who


2018.05.24. 08:58

Mit akar az Apple az önműködő autóktól?

Bigyó Felügyelő

Elég régóta hallani pletykákat arról, hogy az Apple beszállna az önjátó autók piacába. De eddig nem jutottak egyről a kettőre, hiába tárgyaltak két nagy német autógyártóval, a BMW-vel és a Mercedessel. A New York Times értesülései szerint ugyanis a két autógyártó nem akart átengedni mindent az Apple-nek, nem engedtek volna beleszólást a dizájba és nem adták volna át a cégnek az autókban keletkezett adatokat sem. Két olyan terület, amelybe az Apple szeret beleszólni, vagyis inkább szereti ellenőrzése alatt tartani.
De úgy tűnik, nem adják fel, az Apple most a Volskwagent vette célba, a már létező T6 transporterüket szeretkén átalakítani úgy, hogy az önműködően szállítsa a cég dolgozóit munkahelyükre. Kvázi egy shuttle szolgáltatást szeretnének kialakítani Palo Alto-i székhelyükhöz. Konkrét tervek azonban nincsnek sem erre, sem a következő időszakra. Az Apple Project Titan fedőnevű csapata is csökkentett özemmódban dolgozik, a The Times szerint az elmúlt időszakban több százan elhagyták a részleget.


komment

Címkék: apple önjáró autó


süti beállítások módosítása