Bigyóblog

2007.12.29. 16:16

Minden idők álombillentyűzete

Bigyó Felügyelő


Ha azt gondoltuk, hogy az Optimus Maximusnál nem lehet jobb billentyűzetet kitalálni, hát még nem láttuk az Optimus Tactust. Emellett már ódivatúnak tűnik, hogy a Maximus LED-billentyűi bármilyen karaktert megjelenítenek és ezzel bármilyen billentyűzetet beprogramozhatunk. A Tactus is természetesen az Art Lebedev stúdiónak köszönhető. A lényeg, hogy az egész egy nagy érintőkijelző, melyre billentyűket is programozhatunk, de akár egy filmet is megnézhetünk (bár egy pc előtt ülve furcsa feltételezés, hogy pont a billentyűzeten szeretnénk ezt megtenni). Mindenesetre használatának csak fantáziánk sza határt. Ha elkészül, mert egyelőre ez is csak egy koncepció. De ha azt nézzük, hogy az Optimus Maximus is csak koncepcióként indult néhány évvel ezelőtt, még az is elképzelhető, hogy csak néhány évet kell várni ennek megvalósulásáig.

45 komment

Címkék: dizájn billentyűzet


2007.12.28. 15:58

Jön a macsó Hello Kitty

Bigyó Felügyelő

Hello Kitty, a lányok kedvence ezentúl fiúknak szánt ruhákon és kütyükön is megjelenik. A világhírű cica megalkotója, a japán Sanrio úgy döntött, hogy kifejezetten fiúknak árult táskákon, órákon, pólókon is elhelyezi a figurát. A cég szóvivője szerint a mai gyerekek ezeken a karaktereken nőttek fel, így már a fiúk sem tartják cikinek, ha Hello Kitty-s pólót vesznek fel. Annyi változás lesz, hogy a ruhán nem a két szem jelenik meg, hanem a Hello Kitty-felirat.

24 komment

Címkék: hello kitty


2007.12.26. 21:18

Dupla dvd-író kalózoknak

Bigyó Felügyelő


Világelsőnek hirdeti magát a szupervékony dupla dvd-író. Dvd-t 8-szorosan, cd-t 16-szorosan ír, usb-n kapcsolódik a géphez. És hogy mire jó? Nagyüzemi dvd-másolásra vendégsében.

20 komment

Címkék: cd dvd


2007.12.25. 14:31

Papírvékony hangfalak

Bigyó Felügyelő


Úgy néz ki, mint egy e-papír, de valójában egy hangfalat látunk. Japán kutatók fejlesztették ki a papírvékony hangfalat, mely állítólag jól szól. Még várni kell a tömeggyártásra, még csak a prototípusát alkották meg. Érdemes klikkelni a videóért.

26 komment

Címkék: hangfal fejlesztés


2007.12.24. 14:38

Boldog Pac-Man karácsonyt

Bigyó Felügyelő


Ez a karácsonyfa Madridban áll, a Nuevos Ministerios előtt. Ezzel kívánunk minden olvasónknak boldog karácsonyt.

4 komment

Címkék: karácsonyra hellókarácsony


süti beállítások módosítása