Bigyóblog

2011.04.29. 15:31

Még idén jöhet a Galaxy S3

Bigyó Felügyelő

Még meg sem jelent a Galaxy S2, máris itt vannak a pletykák az S3-ról. Eszerint ősszel mutathatják be a népszerű telefonsorozat harmadik darabját. Bár ezt azért nem venném készpénznek, a Samsung valószínűleg tarolni akar majd az S2-vel és vár egy kicsit az utóddal. Az S2-t amúgy mi is kipróbálhattuk, nemsokára olvashatjátok a tesztet a mobilról.


1 komment

Címkék: mobil samsung android


2011.04.28. 17:31

Magyarországon is elérhető a bada Premium Store

Bigyó Felügyelő

Mától itthon is elérhetővé vált a bada Premium Store, a Samsung okostelefonos operációs rendszerének, a badának az alkalmazás boltja. Mivel itthonról még mindig nem vásárolhatunk a Google hivatalos alkalmazásboltjából fizetős appokat, ez nagy pluszt jelent a samsungos felhasználóknak. Hétezer alkalmazás közül választhatunk, a játékoknál például megvannak a legnépszerűbb Gameloft és Electronic Arts játékai is (például a Sims2). A felhasználók saját Premium Store oldallal rendelkeznek, amelynek tartalmát szinkronizálhatják készülékükkel, így telefonjuk elvesztésekor sem kell újra megvásárolniuk az alkalmazásokat. A Premium Store alkalmazásai több forrásból is elérhetők: a telefonon futó Kies-ből, mind a www.samsungapps.com weblapról is.


komment

Címkék: samsung


2011.04.28. 16:20

Egyszer írható sd-kártyák a Toshibától

Bigyó Felügyelő

A Toshiba bejelentette, hogy egyszer írható sd-kártyákat dob piacra. Formára ugyanolyanok lesznek, mint a hagyományos sd-kártyák, de csak egyszer lehet rájuk adatot írni. Mint az egyszer írható cd-re, dvd-re. Még arra is figyelnek, hogy véletlenül ne lehessen ráírni, lesz egy lockolója a kártyának. Amúgy úgy viselkedik, mint egy hagyományos kártya, tehát az olvasóba dugva minden adatot le lehet menteni róla.

A cég kormányhivataloknak, vállalatoknak szánja az új kártyát. Vagy csak egy megkésett április elsejei tréfa?

Via CrunchGear


29 komment

Címkék: toshiba sd


2011.04.26. 14:55

Ultravékony laptop a Lenovótól

Bigyó Felügyelő

A Lenovo egy másik újdonsága sokkal izgalmasabb, mint a nemrég bejelentett tablet. Az x1 egy szupervékony laptop, legvékonyabb részén 16, a legvastagabb pontján 21 milliméter astag. Az x1 13,3 inches gép lesz, 2,5 GHz-es core i5 processzort tesznek bele, akár 8GB memória is kerülhet a gépbe és 160 GB-os SSD. Kijelzője 1386x768 pixeles lesz és hd-webkamerát tesznek bele.

Akkumulátora nem lesz cserélhető, egy feltöltéssel a hírek szerint öt óráig bírja majd. Extra aksit is hozzá lehet csatlakoztatni a laptop alján, ez még öt órával növeli az üzemidőt. Ez plusz 400 grammot ad hozzá az 1,7 1,3 kilogrammos géphez. Ezen kívül még a kötelező tartozékok vannak a gépben: usb 3.0, kártyaolvasó, wifi, 3g modem, eSATA-csatlakozó.

A fentiek alapján nem csodálkozunk az árán sem, mely állítólag 3000 dollár körül mozog majd.

Via Übergizmo


32 komment

Címkék: laptop lenovo


2011.04.26. 12:29

Három új tablet jön: két Sony és egy Lenovo

Bigyó Felügyelő

Folytatódik a tendencia, nagyjából minden napra jut egy-egy tabletes bejelentés. Most a Sony és a Lenovo érzi úgy, hogy nem maradhatnak ki a buliból és ők is piacra dobnak egy-egy (illetve a Sony esetében két) tabletet.

Nem is akármilyet, a Sony rögtön ki akar lógni a sorból és kétkijelzős minigépet fejleszt. S2 néven, a készülő kütyüknek ugyanis nincs még neve. Tehát az s2-nek két darab 5,5 inches kijelzője lesz 1024x480 pixeles felbontással. Adja magát, hogy Playstation Certified lesz, vagyis futnak rajta a Play mobil androidos játékai is. A processzora Tegra 2 lesz, és lesz benne wifi és 3g (estleg 4g is).

Az s1 névre kersztelt gép ennél nagyobb lesz 9,4 inches kijelzővel. Szintén Tegra 2 processzor lesz benne és két darab kamera - mert úgy tűnik, az manapság kihagyhatatlan. Egy inravörös érzékelőt is tesznek bele, hogy távirányítóként tudjuk használni a lakásban lévő többi kütyühöz.

A Lenovo nem lepett meg minket, 10,1 colos, 1280x800 pixeles tabletjén Honeycomb fut, Tegra2 processzor lesz benne, 64 GB-os tárhely, két kamera, sd kártya olvasó, mini hdmi port.  És Honeycomb Thinkpad lesz a neve. Júliustól kapható majd 499 dollárért.

Via Engadget


4 komment

Címkék: sony lenovo android tablet


2011.04.25. 11:27

Acer tabletek özöne

Bigyó Felügyelő

Amerikában már kapható 450 dollárért az Acer Iconia A500-as tablet, melyet nemrég itthon is bemutatott a cég. Itthon még csak előrendelhető, de hamarosan meg is vehetjük. Ez egy androidos gép (Honeycombbal), kétmagos processzorral, 32 GB belső tárhellyel, 1280x800-as felbontású 10 inches kijelzővel. Nagyjából tíz percig próbálgattam a gépet néhány napja és az első benyomások pozitívak voltak. Ez persze nagyon kevés idő, hogy bármi érdemit mondjunk a tabletről, de külalakra, gyorsaságra (néhány weboldalt hoztam be, Google Maps-et nézegettem és egy játékot is kipróbáltam) nem volt panasz.

Az Acer egyébként négy tabletet mutat be az idén, kettőt ebből még májusban meg lehet vásárolni, kettő pedig valamikor nyáron. A másik mostantól megvehető modell a W500-as, ez az előzőhöz nagyon hasonló paraméterekkel rendelkezi, azzal a lényeges különbséggel, hogy windowsos rendszerű lesz és külső billentyűzethez csatlakoztatva netbookká alakítható. Mindkét gép üzemideje hat órás netezést és négy órás hd-filmnézést ígér.

A mésik két tablet hét hüvelykesek lesznek, az egyik windowsos, a másik androidos rendszerű.


8 komment

Címkék: acer tablet


süti beállítások módosítása