Bigyóblog

2006.12.17. 18:36

Kazetta-konvertáló számítógépbe

Bigyó Felügyelő

Még rengeteg kazettánk van, jobbnál-jobb zenékkel. Persze nagy részét megszerezhetnénk némi utánajárással, akad azonban néhány ritkaság is. A Plus Deck Cassette Converter az eddigi legjobb szerkezet, amivel könnyen számítógépbe, cédére tudjuk vinni kazettáinkon rekedt zenénket. (Eddig kábelkötegekkel, vágóprogramokkal próbálkoztunk). A Fireboxnál száz fontért (38 ezer forint) kapható a számítógépbe beszerelhet deck. Ugyanitt, ugyanennyiért bakelitlemezeinkhez is találunk hasonló szerkezetet.

komment

Címkék: mp3 ház barkács


2006.12.15. 09:29

Mindentudó reggeligép

Bigyó Felügyelő

Kávét főz, pirítóst csinál és tojást süt, Japánban megalkották a hordozható reggeligépet, mellyel mindent megtehetünk egy helyen, egy időben. Az igazán eredeti Wake up Morning Set nevet kapta. A reggeli a hírek szerint tíz perc alatt elkészül.
(Via Gizmodo)

2 komment

Címkék: konyha


2006.12.14. 15:43

Jedilámpa

Bigyó Felügyelő

Minden (fiú)gyerek Jedi akar lenni. Ha nem növünk ki ebből és még a vicces lámpákat is szeretjük, vagy ha végtelenül romantikusak vagyunk, akkor a Firebox legújabb szerzeményét nekünk találták ki. Mindannyian az unalomig ismerjük a tapsolással, kiabálással felkapcsolódó lámpákat, de egyik sem olyan elegáns, mint a mi Jedilámpánk. Kezünk lassú legyintésével szabályozhatjuk a fényt a kívánt szintre. A lámpákat a Mathmosnak köszönhetjük, akiknek a jéggyertyákat is.

2 komment

Címkék: lámpa mathmos


2006.12.14. 12:02

Szürke Rubik kocka

Bigyó Felügyelő

Na tessék. Nem mintha az eredeti Rubik kockát össze tudtuk volna rakni. A minden oldalán szürkével nem is próbálkozunk. Az nem egyértelmű, hogy miden oldala ugyanolyan színű, vagyis csak díszként haszálható, vagy a szürke különböző árnyalataival lehet játszani.
(Via Kineda)

komment

Címkék: játék rubik kocka


2006.12.14. 09:47

Pánikgombot a billentyűzetre

Bigyó Felügyelő

Dobjuk fel billenytűzetünket vicces gombokkal. Például ha bepánikolnánk, csak megnyomjuk a pánikgombot. Sokszor kér olyat is a gép, hogy "Press any key", nos akkor megkaphatja, nyomjuk meg az Any key gombot. Darabját két és fél dollárért adják.
(Via ChipChik)

komment

Címkék: kütyü billentyűzet


2006.12.13. 17:16

Karácsonyi wc-papír

Bigyó Felügyelő

Igazán pazar cuccot találtunk karácsonyra. Merthogy az ünnep nem fejeződik be az ünnepi vacsorával és diós bejglivel. És hát ne maradjon el az ünnepi hangulat a módját a lakás félreesőbb helyiségében sem. A mintás wc-papír van mikulásos, hóemberes, rénszarvasos, fenyőfás változatban is. Darabja 7,25 dollár, úgy 1400 forint.
(Via pto)

1 komment

Címkék: karácsonyra gagyi


2006.12.13. 12:44

12 gigás minikocka

Bigyó Felügyelő

Minél kisebb és minél nagyobb, annál jobb. És ha a tetejébe szép és viszonylag olcsó, egy szavunk sem lehet. Az apró méretű usb-n kapcsolódó bigyóval annyi adatot tudunk magunkkal vinni, hogy nagyobbra nincs is szükségünk. Egyelőre. Merthogy a következő hasonló méretű kütyünél megint elcsábulunk. Mini cube-nak keresztelték. 125 dollárért, kábé 24 ezer forintért a miénk lehet.
(Via Übergizmo)

komment

Címkék: mini usbigyók pendrive utazáshoz memóriakártya


2006.12.13. 10:57

Formázható zacskóváza

Bigyó Felügyelő

Meleg vízre alakítható zacskóváza, hideg vízre megszilárdul. Több színben kapható, darabja háromezer forint. A legfontosabb úgyis az, hogy passzoljon a szoba berendezéséhez a váza is. Laza bútorokhoz például nem illik a porcelán. Annál inkább a Le Sack váza. Szintén a Formánál másfajta alakítható vázák is kaphatóak, például ablakra ragasztható műanyag tok alakúak, és olyat, melynek az oldalába fotót helyezhetünk.

komment

Címkék: dizájn forma


2006.12.12. 21:21

Laptopszörme télire

Bigyó Felügyelő

Egy igazán furcsa fejlesztésre bukkantunk, ami szépek ugyan szép, de nem biztos, hogy a laptop is örülni fog neki. Színes szörméket adhatunk gépünkre, így télen különösen. Darabja 25 dollárba kerül. Nem ajánlott túlmelegedő laptopokra. És egyáltalán, hosszú ideig használandó laptopokra sem.
(Via Gizmodo)

komment

Címkék: dizájn laptop


2006.12.12. 13:39

Mágnesdrót itthonról

Bigyó Felügyelő

Mindig örülünk annak, ha egy dizájnos kütyüt itthon is meg lehet vásárolni. A Forma dizájcég főnöke jelezte nekünk, hogy több verzióban is kapható náluk a fényképtartó mágnesdrót.

komment

Címkék: hűtőmágnes hűtő


süti beállítások módosítása