Bigyóblog

2007.10.31. 11:39

SD-kártya, ami magától tölti fel a képeket a webre

hírbehozó

Mi a legkörülményesebb része a fotómegosztásnak? Az odáig oké, hogy fotózgatunk, ám amikor hazaérünk, vagy leülünk laptopunk elé, már rendszerint nincs nagyon kedvünk átmenteni a gépre a képeket, belogolni a fotómegosztó szolgáltatásba, és feltöltögetni a fotóinkat a webre.

Ezt a folyamatot rövidíti le egy lépéssel az Eye-Fi, ami egy speciális 2 gigabájtos SD-kártya. Annyival tud többet, mint a mezei SD-kártyák, hogy képes vezeték nélkül kapcsolódni a hálózathoz, és automatikusan feltölteni a tárolt képeket az előre beállított fotómegosztó szolgáltatásba vagy a számítógépünkre.

Vagyis fotózunk, hazaérünk, bekapcsoljuk a fényképezőgépet, s a benne található Eye-Fi kártya megtalálja a hálózatot, belép a fotómegosztó szájtra és elkezdi csöndben feltölteni a képeinket. Vagy - ha úgy állítjuk be - feltolja a fényképezőgépben tárolt fotókat a számítógépünkre.

Persze a technológia tudatos fényképezést feltételez, de biztos vagyok benne, hogy sokkal kevesebbszer felejtenénk el megosztani/kimenteni képeinket, ha minden SD-kártya képes lenne erre a vezeték nélküli automatizmusra.

(A 2 gigás kártya 99 dollárba, azaz kábé 17 ezer forintba kerül az Amazonon.)

9 komment

Címkék: wifi wireless utazáshoz memóriakártya


süti beállítások módosítása