Bigyóblog

2007.11.20. 14:16

Nem árulhat hűségszerződéssel iPhone-t a T-Mobile [Update]

Bigyó Felügyelő

Egy német bíróság végzésben tiltja meg a T-Mobile-nak, hogy csak két éves hűségnyilatkozattal árusítsa az iPhone-t. Tette mindezt azután, hogy a Vodafone keresettel fordult bírsághoz a rivális monopóliuma miatt. A végzés még nem jogerős, a T-Mobile fellebbezhet. A meghallgatás a hamburgi bírságon két hét múlva lesz, akkor születik meg a végleges döntés az Apple-T-Mobile szerződésről.

A T-Mobile szóvivője azt mondta, hogy megkapták a végzést, de nem állnak le az iPhone árusításával, jogászaik vizsgálják a bírósági döntést. A Vodafone szóvivője pedig azt nyilatkozta, hogy nem feltétlenül az ellen van kifogása, hogy exkluzív szerződést kötött az Apple és a T-Mobile, de szerette volna, ha a bírság megvizsgálja ezeket az újféle kereskedelmi technikákat.

Egy másik iPhone-nal kapcsolatos mai hírünk, vagyis inkább pletykánk is van. A Register szerint Spanyolországban azért nem tudták még az idén elindítani az iPhone-eladásokat, mert az Apple egyszerűen nem tud elegendő mobilt gyártani. A másik pletyka, hogy a spanyol Telefonica szolgáltatóé lesznek a kizárólagos jogok. Harmadikként pedig azt vélik tudni, hogy májusban már a 3G-s iPhone kapható majd.

18 komment

Címkék: apple vodafone iphone deutsche telekom


süti beállítások módosítása