Bigyóblog

2007.07.19. 12:47

Az ultimate laptophűtő

Bigyó Felügyelő


Iyen melegben a laptop sem bírja a gyűrődést: elfárad, felforrósodik, sípol, behisztizik. Jobb híján egy külső coolerrel tudjuk megoldani a gondot. A Cooler Master névre hallgató lapos hűtő egyszerre tartja hűvösen a CPU-t, GPU-t, a memóriamodulokat, a DVD-írót és a merevlemezeket. A hírek szerint a hagyományos coolerekhez képest 150 százalékkal növelték meg a hűtési területet. A laptopokat 17 fokon tudja tartani. Ezen kívül még kényelmes is az enyhén döntött kialakítása miatt. Bármilyen notebookhoz használható 12-17 colosig.
(Via Aving.net)

4 komment

Címkék: laptop hűtő


2007.07.18. 12:07

Itt a wifis Blackberry

Bigyó Felügyelő


A RIM végre bemutatta a wifivel felszerelt Blackberryt, a 8820-ast. Alig néhány hetet kell várni, hogy valóban meg is tudjuk venni, ami még jobb hír, hogy még Európában is kapható lesz. Korábban már írtunk az állítólag szeptemberben megjelenő színes Pearl-ről, melybe szintén wifit terveztek. A 8820-asban támogatja az UMA szabványt is, ezzel telefonáláskor automatikusan a wifit használja a kütyü (ha van erre lehetősége). Egyébként GSM és EDGE hálózatokon működik, 3D-n tehát nem. Micro SD/SDHC kártyákat tehetünk bele, ez azt jelenti, hogy akár 32 GB-ig bővíthető a memóriája - ez azért elég sok.
(Via Engadget)

komment

Címkék: mobil wifi blackberry


2007.07.18. 08:04

Tévé tunert kap a PSP

Bigyó Felügyelő


Japánban a Sony bejelentette, hogy szeptemberben piacra dobja a PSP-hez való tv-tunert, az 1Seg Tunert. Csak annyit kell tenni, hogy hozzácsatlakoztatjuk a hordozható konzolhoz és már nézhetjük is a tévét akárhol. A kiegészítő 57 dollárba kerül majd. Ezek után ha tényleg mobillá alakítják a PSP-t, akkor kilép az egyszerű konzolok kategóriájából és kívánatos kütyü lesz. Arról nem is beszélve, hogy a PSP ráncfelvarráson megy keresztül, vékonyabb és színesebb lesz, most PSP Slim fedőnéven fut. Meglátjuk.
(Via Übergizmo)

1 komment

Címkék: tv sony psp tuner


2007.07.17. 20:39

Amikor a távirányító mobil akar lenni

Bigyó Felügyelő


Van az úgy, amikor a gyártó valami nagyot akar fejleszteni, aztán inkább rosszul sül el a dolog. Valami hasonlónak lehetünk a tanúi most is. A GE gondolt egyet és univerzális (értsd mindenféle médiával használható) távirányítóját mobilalakúra tervezte. Ráadásul flippes mobilformát választott. A mobiltávzűr 19 dollárba kerül.
(Via Engadget)

1 komment

Címkék: mobil távirányító


2007.07.17. 13:56

Thinkpad grafikusoknak és tervezőknek

Bigyó Felügyelő


Új laptopot mutatott be a Lenovo, a Thinkpad T61p-t. A 15,4 inches gép a tervezők szándéka szerint kifejezetten grafikusoknak, tervezőknek készült, vagyis a 3D-s alkalmazások felhasználóinak nyújt segítséget. Emellett azt is ígérik, hogy halkabban és energiatakarékosabban működik, mint a korábbi modellek. Ezen kívül a hőmérséklet-figyelő hűtési rendszere révén még a legintenzívebb igénybevétel mellett is - 10 százalékkal hűvösebb, mint a korábbi típusok. Ez különösen a maihoz hasonló kánikulában lehet fontos. A Lenovo laptopok eddig is strapabírók voltak, ez még ezen is túltesz: teljes "roll cage" biztonsági vázzal van felszerelve, ami a notebook alját és kijelzőjét is védi leejtéskor, valamint más sérülésektől. A Thinkpad 2,7 kilogrammos.

2 komment

Címkék: laptop lenovo ibm thinkpad


2007.07.16. 14:26

Kézjelekkel irányított tévé

Bigyó Felügyelő


Ausztrál tudósok olyan rendszert fejlesztettek ki, melynek segítségével kézjelekkel irányíthatjuk tévénket. A kontrollerbe beépített kamera hét kézjelet képes felismerni. Például ha ökölbe szorítjuk kezünket, akkor bekapcsoljuk a tévét. A felfelé tartott hüvelykujjal felfelé lépkedünk a csatornák között. Az elfektetett győzelmi jellel pedig csatornát választhatunk. A hírek szerint nem csak tévéhez, hanem videókhoz, dvd-lejátszóhoz, hifi-tornyokhoz is használható. Felmerül persze, ha nem akarunk semmit a tévétől, csak gesztikulálunk beszélgetés közben, nem reagál-e kézjeleinkre. Nos, állítólag nem, merthogy képes felismerni a neki szóló jeleket.
(Via The Raw Feed)

komment

Címkék: tv fejlesztés távirányító


2007.07.16. 13:04

Hide-a-Pod

Bigyó Felügyelő


Hogy ne lopják el az iPododat, tedd bele egy barna Zune-ba. Khm. Mi kérünk elnézést.
(Via The Raw Feed)

komment

Címkék: ipod zune


süti beállítások módosítása