Bigyóblog

2007.01.20. 15:09

Rubik kocka zenegép

Bigyó Felügyelő

Hee Yong dizájner alkotta meg a Rubik kocka formájú mp3-lejátszót. Hagyományos Rubik kocka-dizájn, fehér színben. Felesleges csatlakozók nem zavarnak be, az usb-portot például csak akkor látjuk, ha elforgatjuk a sorokat. Lejátszáshoz, lépkedéshez a kocka lapjait kell nyomogatni, a középső sor pedig a kijelző.
(Via mobilewhack)

komment

Címkék: mp3 rubik kocka


2007.01.18. 22:44

Qwerty-mágnes

Bigyó Felügyelő

A billentyűzetet mindenre tudjuk használni: készíthetünk belőle perselyt, gyűrűt, pánikgombot. Vagy éppen hűtőmágnest, mellyel tetszőleges szöveget tudunk a hűtőre írni. Illetve majdnem tetszőlegeset, ugyanis a szetben loveu, és missu kombinációt árulják. De biztos csak idő kérdése, hogy bármilyet betűt megvehessünk. Perszehogy Firebox. Öt font per csomag.

komment

Címkék: hűtőmágnes billentyűzet hűtő


2007.01.18. 10:32

Falba szerelhető minipécé

Bigyó Felügyelő


Izraeli fejlesztők konnektorra hasonlító minipécét fejlesztettek ki. Az apró eszközt a falba kell szerelni, és már használható. Nem csak méretében mini: viszonylag gyenge gépek ezek. Még. De a jövő felvillan előttünk: az összes új lakásba hasonló kütyüket kellene tenni. Legyen olyan természetes, mint például a telefonvonal, vagy a netkábel.
(Via The Raw Feed)

2 komment

Címkék: mini minipécé


2007.01.17. 15:36

Bővíthető usb-drive

Bigyó Felügyelő

Lassan nincs már ember pendrive nélkül. És lassan nincsen hét, hogy nem mutatnának be egy nagyobbat, gyorsabbat, olcsóbbat. Eddig ugye azt csináltuk, hogy megvártuk, amíg elviselhetetlenül kicsinek éreztük meglévő pendrive-unkat, majd lecseréltük egy nagyobbra. Melyet aztán néhány hónapig megfelelőnek tartottunk. Most ennek vége: a Memory Infinite usb-drive-ok összekapcsololásával növelhetjük a tárhelyet. Ráadásul a már meglévő kütyünket is hozzákapcsolhatjuk. Így nem kell kidobni a régit, egyszerűen bővíteni a meglévőket. Arról nem szól a hír, meddig bővíthetünk.
(Via Coolest-Gadgets)

1 komment

Címkék: usbigyók pendrive barkács


2007.01.17. 12:00

Divatos pirítós

Bigyó Felügyelő

Hasonló elven működő kenyérpirítót már bemutattunk, és úgy tűnik, a dizájnereknek megtetszett az ötlet. A mostani annyiban különbözik, hogy a megpirított kenyeret a tartóba helyezi. Indulhat a sorozatgyártás.
(Via Gizmodo)

komment

Címkék: dizájn toaster


2007.01.15. 14:39

Napelemes monitor

Bigyó Felügyelő

Az egyik legértelmetlenebb napelemes cucc, amit valaha is bemutattak. Merthogy a monitornak viszonylag sok enegria kell, így egy apró napelemmel nem lehet elintézni. Na de a képen látható, fél szobát elfoglaló monstrum kissé túlzás (jahogy tetőre is lehet szerelni). Arról nem is beszélve, hogy a hozzá tartozó akkumulátor sem sikerült túl esztétikusra. Monitor nélkül kétezer dollárt kell fizetni az eszközért. De a monitorhoz számítógép is kell, ami valószínűleg konnektorról üzemel. Akkor mi értelme is van ennek?
(Via crave)

komment

Címkék: monitor eco


süti beállítások módosítása