Bigyóblog

2007.08.26. 15:22

Az iPhone-törőket fenyegeti az AT&T

Bigyó Felügyelő

Néhány órával az első szoftveres iPhone-feltörés után egy másik csoport is jelentkezett, nekik is sikerült a mutatvány, ők is szoftveresen tudják függetleníteni az iPhone-t az AT&T-től. A Uniquephones azt is bejelentette, hogy amerikai idő szerint szombat dél és kettő között letölthető lesz a szoftver 25-50 dollár közötti összegért. Csakhogy az AT&T közbeszólt, jogászokat küldtek rájuk. A jelzett időpont előtt azt tanácsolták nekik, ne publikálják a szoftvert. Közben az Engadgeten részletesen leírják, illegális-e feltörni az iPhone-t az Egyesült Államokban? A rövid válasz a kérdésre, hogy nem illegális. Van persze egy csomó "de", vagyis ha valaki nem saját célra töri fel a mobilt, hanem mondjuk pénzt akar szerezni ebből, az már megütheti a bokáját. És ne legyen kétségünk, az Apple és az AT&T jogászai tudnak találni olyan paragrafust a törvényekben, ami alapján perelni tudnak.

3 komment

Címkék: mobil apple iphone at&t unlock


2007.08.26. 13:32

Forró, forró, most jó

Bigyó Felügyelő

A Business 2.0 magazin szerint a 29 legjobb ötlet egyike az a pohárfedő, mely színével jelzni, mikor hül le annyira a kávé, hogy megihassuk. A Smart Lid System találmánya még nem kapható, válhatóan év végén kerül forgalomba. A lényege, hogy ha nagyon forró a pohárban lévő ital, akkor sötétbarna színű a fedő. Minél jobban lehül, annál pirosabb lesz. Vicces plusz, hogy könnyen kiderül, jól rázártuk-e a pohárra, a képen is látható sötétbarna csíkkal.

komment

Címkék: konyha fejlesztés


2007.08.25. 15:04

Víz alá az Olympussal

Bigyó Felügyelő


Bár majdnem vége a nyárnak, azért még használható valamire az Olympus új sorozata, melyet kifejezetten víz alatti fényképezéshez fejlesztettek ki. Persze, láttunk már ilyet, de ennyire színeset még nem. Ráadásul nem is rossz kamerákról van szó, az Olympus u790SW 7 megpixeles képeket készít, ISO tartománya 80/1600, háromszoros az optikai zoomja és 15 MB a belső memóriája. Ez utóbbi semmit nem ér, de xD kártyával bővíthető.

1 komment

Címkék: fényképezőgép olympus


2007.08.25. 10:15

Feltörték az iPhone-t! Most már tényleg!

Bigyó Felügyelő

Az Engadget bloggerei a saját szemeikkel látták, hogy feltörtek egy iPhone-t egy szoftverrel. Ez azt jelenti, hogy most már bármilyen SIM-mel használhatjuk a mobilt, akár magyar szolgáltatók kártyáival. Bár nagyon sokan próbálkoztak vele, félmegoldások is születtek, az igazi megoldást az iPhoneSIMfree.com csapata találta meg. A hat tagú csapat az iPhone megjelenése óta gőzerővel dolgozott a megoldáson és hivatalosan is ők az elsők, akiknek szoftversen sikerült feltörniük az Apple mobilját. Maga a feltörés alig néhány percig tart, az Engadgetnél a T-Mobile SIM-kártyáját tették bele, mindent kipróbáltak a telefonálástól kezde az sms-küldésen át az internetig - és minden működött.

9 komment

Címkék: mobil apple iphone unlock


2007.08.24. 15:36

Megint kapható Mimoco Vader

Bigyó Felügyelő

Réges régen, egy távoli országban néhány szerencsés hozzájuthatott a Mimoco Star Wars pendrive-sorozatáshoz. Mondanunk sem kell, hogy még a megjelenés előtt lecsaptak a kütyükre. A kevésbé szerencsések előtt azonban most új lehetőségek tárulnak. A Mimoco megint árulja sorozatának egy népszerű darabját, a Darth Vader pendrive-ot. Egy és kétgigás változatban.

komment

Címkék: star wars pendrive


2007.08.24. 13:04

Két hétre a Google Phone-tól?

Bigyó Felügyelő

A Rediff News értesülései szerint a Google Phone-t két héten belül dobják piacra. A Google egyszerre kezdi majd árulni a mobilt Európában és az Egyesült Államokban. Ezek persze még csak pletykák, és lehet, hogy megint arról van szó, hogy valamelyik mobilra ráfogják, ez a GPhone. De a TechCrunch szerint a Rediff Newsnak általában megbízhatóak az értesülései.

komment

Címkék: mobil google phone


2007.08.24. 09:52

30 méteres Lego-torony épül

Bigyó Felügyelő


A világ legmagasabb Lego-tornya címe átvándorolt Kaliforniából Torontóba. Az kaliforniai 28,7 méter magas volt. Erik Therkelsen és Per Knudsen 12 ezer közeli barátjával nekilátott és épített egy 29,3 méter magas tornyot. Összesen több mint 465 ezer kockát használak fel az építéshez.

komment

Címkék: lego


2007.08.23. 18:19

Kémfotók az iPod nanóról

Bigyó Felügyelő


Kövér iPod nanók jönnek, hatalmas kijelzővel. A 9to5Mac publikált néhány kémfotót az új lejátszóról. Az Apple szinte azonnal megkérte őket, vegyék le az oldalról a fotókat, emiatt most már mindenki biztos benne hogy valóban az új iPod nanóról láthattunk képeket. Illetve láthatunk most is itt. (A képeket a Gizmodóval is levetették, ők azzal a trükkel kerülték meg a kérést, hogy Photoshoppal módosítottak a képen.)

komment

Címkék: apple mp3 ipod nano


2007.08.23. 16:52

Itt a 32 GB-os SD-kártya

Bigyó Felügyelő


Csak betesszük a fényképezőgépbe és egyszerűen nem tudunk annyi képet csinálni, hogy beteljen a Toshiba 32 GB-os SD-kártyája. Illetve, ezt gondoltuk egy éve is, amikor a sokkal kisebbek jelentek meg, de ez tényleg elégnek tűnik egy időre. Még az mp3-lejátszókban is sokkal kisebb a memória. Arról nem is beszélve, hogy a 8 GB-os microSD-vel bármilyen erre alkalmas mobilból zenestúdiót csinálok.

komment

Címkék: toshiba sd microsd


2007.08.23. 15:42

Színkódos bögre kávésoknak

Bigyó Felügyelő


Ha valaki nem tudná, mennyi tejjel szeretni a kávéját. Nos, annak találták ki ezt a segédeszközt, hétköznapi nevén színkódos bögrét. Hogyan is működik: először is beleöntjük a kávét. Kiválasztjuk, melyik elnevezés tetszik a színkódokból (Classic British, Milky, Builders Brew, Just Tea) és elkezdjük önteni bele a tejet. Ahogy elérjük a kívánt árnyalatot, készen is vagyunk.

1 komment

Címkék: konyha bögre


süti beállítások módosítása