Bigyóblog

2007.10.20. 15:57

Olcsóbb lett a 32GB-os pendrive

Bigyó Felügyelő


Nem is olyan régen még annyira drága volt a 32GB-os flashdrive, hogy eszébe sem jutott az átlaghalandónak a vásárlás. Most azonban úgy tűnik annyira esett a flashmemóriák ára, hogy megéri tömegméretekben is gyártani a nagyobb pendrive-okból is. A DiscGo most 399 dollárért a miénk lehet, amit nem mondanék olcsónak, de már nem is megfizethetetlen.

5 komment

Címkék: pendrive


2007.10.19. 13:52

Csináld magad billentyűzet

Bigyó Felügyelő


A fából készült billentyűzetben az a legjobb, hogy mi magunk készíthetjük el. Illetve majdnem, mert igazából csak össze kell raknunk, de még így is meglehet a barkácsolás öröme. Minden hozzávalót megkapunk, az alapot és a billentyket külön. Hajrá!

Képek, a link után.

11 komment

Címkék: billentyűzet barkács


2007.10.19. 10:18

A jövő hordozható dvd-lejátszója

Bigyó Felügyelő


A dvd-lejátszó úgy néz ki, mint egy legyező, vékony, hosszúkás, elfér a zsebünkbe. Ha filmet néznénk, csak elforgatjuk a felső részt, és kihúzzuk a vászonszerű kijelzőt. Persze mindez csak egy koncepcó a Yanko Designtól, de nagyon jól néz ki.

16 komment

Címkék: dvd concept


2007.10.19. 08:52

Köralakú LCD-t fejlesztett a Toshiba

Bigyó Felügyelő


Szokatlan formájú, kör alakú LCD-kijelzőt fejlesztett a Toshiba. A kijelzőnek 240x240-es a felbontása (itt az átmérőkről van szó) és alig 11 milliméter a vastagsága, kontrasztja 600:1. A tervek szerint majd az autók műszerfalán hasznosítják, ezen jóval több információt tudnak megjeleníteni, mint a mostani kijelzők (persze ha az autógyárak is úgy akarják). De mp3-lejátszókon, mobilokon is jól nézne ki.

3 komment

Címkék: toshiba kijelző


2007.10.18. 16:30

James Bond tolla

Bigyó Felügyelő


A SpyDisc toll egy átlagosnak mondható golyóstollnak néz ki, de nem az. Van benne egy 512 MB-os usb-drive és egy SC/MMC kártyaolvasó. Ja, és írni is lehet vele. A miénk lehet 41 dollárért.

7 komment

Címkék: usbigyók pendrive


2007.10.18. 13:37

A Sony az iPhone-nal rivalizálna Japánban

Bigyó Felügyelő

Nagyszabású terveket sző a Sony és a KDD (egy japán szolgáltató) az iPhone Japán elterjedésének megakadályozására. Ott ugye még nem lehet hivatalosan iPhone-t kapni, a Sony talán ezzel próbálja a megakadályozni, hogy az Apple nagyobb részesedést szerezzen ott. Az a nagy terv, hogy decembertől (vagy 2008 elejéről) az mp3-akat szabadon (és ingyen) lehet majd Walkmanre és más, nem Sony által gyártott készülékekre másolni a KDD hálózatán. Szép-szép, de ha a Sony tényleg riválist szeretne fejleszteni, akkor inkább egy használható, dizájnos, könnyen kezelhető kütyüvel kell előjönnie.

5 komment

Címkék: apple sony iphone


2007.10.18. 12:49

Jön Chumby

Bigyó Felügyelő


Nagyon hosszú ideje ígérgetik már, hogy megvásárolható lesz Chumby. És most végre tényleg. Chumby arra való, hogy online tartson minket, vagyis követhetjük kedvenc szájtjaink, blogjaink feedjeit, emailjeinket vagy akár a Twittert. LCD-kijelzője 3,5 inches, van benne wifi, néhány usb-port, 128 MB RAM és persze hangfalak. A legjobb benne mégis az, hogy olyanra alakíthatjuk, amilyenre szeretnénk, vagyis mindenféle színű és mintájú borítót vehetünk hozzá. Kétszáz dollárba kerül az alapmodell.

3 komment

Címkék: chumby


2007.10.17. 18:08

Hivatalos: bárki írhat alkalmazásokat az iPhone-ra

Bigyó Felügyelő

Februárban az Apple kiadja az iPhone SDK-ját (software development kit). Ez Maga Steve Jobs jelentette be.

"We want native third party applications on the iPhone, and we plan to have an SDK in developers’ hands in February. We are excited about creating a vibrant third party developer community around the iPhone and enabling hundreds of new applications for our users."

Ez azt jelenti, hogy azontúl bárki írhat alkalmazásokat az iPhone-ra (és az iPod Touchra). Eddig ugye az volt az egyik kritika az iPhone-nal kapcsolatban, hogy csak az Apple által kiadott szoftverek futottak rajta, semmilyen más alkalmazást nem támogatott (hivatalosan, mert voltak azért próbálkozások). Februártól szabad a pálya.

5 komment

Címkék: apple iphone


2007.10.17. 08:32

Karácsony előtt jön a HTC Google OS-sel

Bigyó Felügyelő

Na, terjesszük mi is a pletykát. Az Engadget ír arról, hogy még az ünnepek előtt a HTC 50 ezer mobilt dob piacra, melyen a kaliforniai cég által készített operációs rendszer lesz. Meglátjuk. Annyi pletyka volt mostanában a Google Phone-nal kapcsolatban, hogy mi már csak akkor hisszük el, ha látjuk. Ráadásul 50 ezer mobil rettenetesen kevés.

komment

Címkék: google mobil google phone


2007.10.17. 00:08

Az Orange lesz a francia iPhone-terjesztő [Update]

Bigyó Felügyelő


Hosszas tárgyalás után végül Farnicaországban az lett, amit már mindenki sejtett augusztusban. Az Orange szolgáltató kötött szerződést az Apple-lel, ők árulhatják az iPhone-t kizárólagos szerződéssel. Franciaországban november 29-étől kapható majd az iPhone 399 euróért.

Update: Mivel a francia törvények nem engedik, hogy csak szolgáltatóhoz kötve lehessen telefont vásárolni, az Apple kénytelen független iPhone-t is árulni. A kártyafüggetlen mobil áráról még nincs hír, de még november 29. előtt kiderül.

komment

Címkék: mobil apple iphone


süti beállítások módosítása