Bigyóblog

2008.03.21. 18:58

A legextrémebb ágyak

Bigyó Felügyelő


Egy dizájnszájton gyűjtötték össze az utóbbi idők legérdekesebb ágydizájnjait. Egy kivételével nem megy a használhatóság rovására a dizájn.


5 komment

Címkék: dizájn bútor


2008.03.21. 15:53

Zenelejátszó szerelmeseknek

Bigyó Felügyelő


Valentin nap környékén nagyobb sikere lett volna az mp3-lejátszónak. A szív alakú kütyübe két fülhallgatót tehetünk, így egy pillanatra sem kell elszakadni kedvesünktől. Ha mégis megtörténik ez (munka, iskola, bármi miatt), kettétörhetjük a szívet, és külön-külön is használható lejátszóként. A kettétört szív pedig a mi kettétört szívünket jelképezi.


4 komment

Címkék: mp3


2008.03.21. 10:30

Karóra

Bigyó Felügyelő


Nagyon keveset mutat az időből, mégis mindent megtudunk, amit tudnunk kell. Nem hordok karórát. Eddig is csak egy karórám volt még évekkel ezelőtt, azon egyáltalán nem voltak számok. Azt hordtam. Ezt is hordanám.


2 komment

Címkék: dizájn óra


2008.03.20. 20:43

Tetrisztükör

Bigyó Felügyelő


Jönnek a kockák, mint a hagyományos tetrisben. Szobafalra, fürdőszobába ideális.


4 komment

Címkék: dizájn tükör


2008.03.20. 12:20

Felvilágosodás

Bigyó Felügyelő


Csak egy lámpa a könyvespolcra, mégis feldobja a szoba hangulatát.


Címkék: dizájn lámpa


2008.03.19. 20:13

Artu

Bigyó Felügyelő


Kell hozzá egy söröshordó, néhány drót, fémpánt és régi óra.


4 komment

Címkék: star wars


2008.03.19. 10:26

Elég a pr-szagú Air-sztorikból

Bigyó Felügyelő


Nem akartam ezzel foglalkozni, mert elegem van a MacBook Air-ről szóló mindenféle szenzációs, pr-szagú történetből: hogy a reptéren nem hitték el, hogy laptop, vagy hogy kidobták az újságokkal együtt. Merthogy annyira, de annyira vékony.

A mostani sztorira Sixx hívta fel a figyelmemet. Charlie Rose újságíró éppen Manhattanben sétálgatott egy vadiúj MacBook Airrel, amikor megboltott. Estében nem az arcát védte, mint minden normális ember, hanem a laptopot. A következmény a képen látható.

Mégis megírtam, mert ahogy Nándi írja:

Ez még akár valós is lehet, mert ez a poszt nem arról szólt, hogy nem hitte el valaki a MBA-ról hogy egy igazi laptop mert olyan valószínűtlenül vékony, vagy kidobta újsággal együtt stb. Szerintem helyezd olyan kontextusba, hogy MBA így meg MBA úgy, de bezzeg egy ThinkPadet nem dobsz ki az újsággal együtt, egy ThinkPadről mindig elhiszik, hogy egy laptop és egy ThinkPadet *nem kell* megvédened ha arcraesel egy vakondtúrásban, mert az túlél mindent.

Indulhat a flamewar.


18 komment

Címkék: apple macbook air


2008.03.18. 15:51

Tányéron a világ

Bigyó Felügyelő


Szó szerint értve. Tányérok, bögrék világtérképpel. Nem hivalkodóan, finom vonalakkal megrajzolva. Tetszik.


2 komment

Címkék: dizájn konyha


2008.03.17. 13:56

Mint egy szállodában

Bigyó Felügyelő


Sokat utazók megszokhatták, hogy egy átdolgozott, átbulizott éjszaka után ha el akarjuk érni hajnalban a repülőgépet, jobb, ha a szálloda recepciósára bízzuk az ébresztést. Ha ez az érzést otthon is szeretnénk átélni, nem is találhatunk jobb megoldást, mint ez az ébresztóra. A különböző gombokkal különböző utasításokat adhatunk reggel, ha például még aludnánk fél órát, akkor az ötöst kell megnyomni. negyven dollárba kerül, de májusig out of stock.


3 komment

Címkék: óra ébresztőóra


2008.03.17. 10:10

Régi idők számológépei

Bigyó Felügyelő


Mert ilyen is volt. Még a chipek megjelenése előtt. Fotósorozathoz kattints!


2 komment

Címkék: retro számológép