Bigyóblog

2009.10.01. 08:40

Teszt: a mindent lejátszó médiadoboz

Bigyó Felügyelő

Adott egy gyönyörű fekete doboz, mely mindent tud - ezzel jellemezném a tesztelésre kapott LG Bluray lejátszót. A BD390 névre hallgató lejátszó gyakorlatilag minden fájlformátumot lejátszik, ami tárolható lemezen (cd-n, dvd-n, blu-ray-lemezen), megbirkózik a divx, mkv formátumokkal is. Pendrive-ot, külső merevlemezt köthetünk rá. Ez utóbbi akármekkora, gond nélkül felismeri. Meglévő dvd-lejátszóm nem birkózik meg félterás külső merevlemezemmel, végeláthatatlan gondolkodásba kezd. Az LG lejátszója azonban pillanatok alatt felismerte és beolvasta az adatokat. Mindent felismert és akadozás nélkül lejátszott. Engem ez fogott meg leinkább, na meg az az óriás tévé, amit a lejátszó mellé adtak kölcsön, hogy tesztelni tudjam.


Ami furcsa volt, hogy a hangszín és a kép beállítása jelenetváltáskor eltűnik, elég sokat kellett játszani, hogy elhárítsuk ezt a problémát. A lejátszónak egyszerű és gyors a menűje, semmi felesleges csicsa. A lejátszónak 1GB-os belső memóriája van, Dolby True HD, a DTS-HD és a 7.1 csatornás analóg kimenet együttese.

Ami érdekessé teszi a lejátszót, hogy wifin képes csatlakozni a netre, igaz, csak YouTube-videókat tudunk lejátszani, de azt legalább hd-minőségben. És ha éppen olyan kedvünk van, akkor playlistekkel egy egész esés programot is összeállíthatunk.

A készülék már itthon is megvásárolható augusztus közepétől 89 990 forintért.


33 komment

Címkék: teszt lg kipróbáltuk blu ray


süti beállítások módosítása