Bigyóblog

2009.12.15. 07:37

Oszd meg a mobilneted!

Bigyó Felügyelő

Képzeljük el a következő jelenetet: ülünk egy kávézóban/faházban síelés után/tengerparton ebéd után/strandon, beszélgetünk, híreket és emaileket olvasnánk, de csak egyikőnknek van mobilnete. Az egyik megoldás, hogy az illető körbeadja a telefonját vagy a laptopját és mindenki megnézi az őt érdeklő dolgokat. A másik megoldás, hogy elővesz egy MiFi nevű szerkezetet és megosztja a 3g-t, vagyis wifi hotspottá alakítja mobilnetét. A haveroknak csak annyit kell tenni, hogy beírják laptopjukban, iPodjukba, mobiljukba a megadott kódot és már netezhetnek is. Egyszerre öten. 

 

Maga a MiFi nagyon pici, hordozható, elfér a zsebben. Saját aksija van, négy órán keresztül lehet egy feltöltéssel netezni, de ha van a közelben konnektor, akkor ameddig bírjuk, hiszen usb-n tölthető a kütyü. (Akár titkosítás nélkül is megoszthatjuk a wifit, ebben az esetben azonban bárki rácsatlakozhat). Én két kütyüvel csatlakoztam hozzá egyszerre, egy laptoppal és egy iPoddal - működött.

A legpraktikusabb felhasználási módját nem is itthon, hanem mondjuk külföldi utakon tudnám elképzelni. Ha egy nagyobb baráti társasággal utazunk, elég ha csak egy 3G-kártyát veszünk külföldön és azt osztjuk meg, így mindenki hozzá tud férni a nethez.

A MiFi kapható a Pannonnál egy éves hűségnyilatkozattal, 40 ezer forintért. Vagy a Mobilx-nél kártyafüggetlenül 60 ezer forintért.


32 komment

Címkék: teszt wifi 3g kipróbáltuk


süti beállítások módosítása