Bigyóblog

2009.06.04. 13:50

Szuperolcsó tablet a Techcrunchtól

robi

Közel egy éve a Techcrunch kitalálta, hogy tulajdonképpen ők (és a közösség) építhetnének egy olyan tablet pc-t, ami nagyon olcsó (200 dollár), és megfelel arra, hogy kanapén kényelmesen lehessen böngészni.

Sokminden történt az eredeti felvetés óta, de a projekt ma már ott tart, hogy pár héten belül megkapják a működő prototípusukat, amik már vékonyabbak, és alumínium dobozt kaptak. Amiben változott, hogy nem 200, hanem 300 dollár lesz, ami azért továbbra is nevetséges ár, egy 12"-es tablet pc-ért. A technikai részletek maradtak az egy évvel ezelőttiek: wifi, usb portok, fél gigbájt RAM, 4Gb háttértár, érintőkijelző.

Egy rövid videó az előző prototípusról:

 A mai bejegyzés a Techcrunchon.


8 komment

Címkék: laptop touchscreen tablet crunchpad


2009.06.04. 12:39

Qwerty-markolat kerékpárokra

Bigyó Felügyelő

Vannak a biciklisek és vannak a geekek. És ez a két halmaz gyakran fedi egymást. Na, pont nekik való ez a kormánymarkolat.

Via BB Gadgets


9 komment

Címkék: bicikli


2009.06.04. 09:09

Megint divatba jönnek a műanyag bútorok?

Bigyó Felügyelő

 
Azt azért nem, de ezeket a bútorokat látva elbizonytalanodunk. Karim Rashid kollekciója vidám, színes, és bár nem túl stabil, nagyon praktikusnak tűnnek.

Via Newlaunches


1 komment

Címkék: dizájn bútor


2009.06.03. 14:30

Android netbookkal jön az Acer

Bigyó Felügyelő

Az Acer az első cég, mely hivatalosan is bejelentette, hogy androidos netbookot dob a piacra még az idén. A tervek szerint a harmadik negyedben jelenik meg az új netbook. Atom processzor lesz benne, és valószínűleg olcsóbb lesz, mint a windowsos gépek. Sokkal többet azonban nem lehet még tudni a gépről.

Via Gizmodo


12 komment

Címkék: google android netbook


2009.06.03. 11:10

Pici retro billentyűzetporszívó

Bigyó Felügyelő

Úgy néz ki, mint a nagyon régi porszívók. Usb-ről működik, és felszívja a morzsákat a billentyűzetről. Nyolc fontba kerül.

Via Übergizmo


9 komment

Címkék: billentyűzet iroda


2009.06.02. 15:21

3D-s Full HD tévé

Bigyó Felügyelő

 Sok szó nem kell a videóhoz. Az LG mutatott be egy Full HD LCD-tévét, mely 3D-s. A videó legvégén található a lényeg.

Via Akihabaranews


27 komment

Címkék: tv lg 3d


2009.06.02. 12:16

Jönnek a HD képes miniszámítógépek

robi

A mai Nvidia sajtóbejelentés örömteli hír azoknak, akik régóta vágynak egy olyan kicsi csöndes gépre, ami remek kiegészítése lenne a karácsonyi plazmatévének. Röviden összefoglalva: meggyőzött jópár gyártót, hogy kezdjék el az ION platformot használni a minigépeikben. Ez azt jelenti, hogy a remek Atom processzor mellé csomagolnak egy Geforce 9400M chipet, ami a tesztek szerint döccenés nélkül képesek lejátszani a full hd filmeket is. Ha valaki szkeptikus, akkor talán meggyőzi az a tény, hogy ugyanez a chip van a MacBookokban és a két kisebb iMacekben is.


4 komment

Címkék: asus eee msi wind nvidia ion


süti beállítások módosítása