Bigyóblog

2009.07.03. 12:46

Poliphub

Bigyó Felügyelő

Sok láb, aranyos fej, usb-portok. Ja, és csak tíz dollár a polip alakú usb-elosztó.

Via Gizmodiva


1 komment

Címkék: dizájn usbigyók


2009.07.02. 14:01

Jönne a Kindle Németországba

Bigyó Felügyelő

Hallani olyan pletykákat, hogy az Amazon ebook-olvasója amerikai sikere után külföldön is terjeszkedne. Európából az egyik legnagyobb piacot, Németországot választanák - ha nem tenne keresztbe nekik a két nagy szolgáltató, a T-Mobile és a Vodafone. A hírek szerint ugyanis nem hajlandók megállapodni velük a vezeték nélküli internet támogatásáról, pedig ez elég fontos lenne, hiszen a Kindle lényege, hogy online lehet letölteni a könyveket.

Az Engadget szerint a T-Mobile azért nem akar megállapodni az Amazonnal, mert az anyacég, a Deutsche Telekom saját ebook-olvasóval készül előrukkolni. Mindenesetre nem ártana már valami nagyobb verseny az ekönyv-olvasók között, hogy az elfogadható szintre essenek az árak.

Via Engadget


13 komment

Címkék: ebook amazon kindle


2009.07.02. 11:34

Ébredj, erősíts!

Bigyó Felügyelő

Ha nehezen tudsz felkelni reggel, ráadásul soha nem tudod rávenni magad egy kis mozgásra/erősítésre, akkor megvan a megoldás a problémákra. A Shape Up óra ébresztéskor könnyen elhalgattatható - egy szundi erejéig. Ahhoz azonban, hogy ki is kapcsoljon az ébresztés, harmincszor kell felemelni, vagyis jó kis reggeli torna. Mazohistáknak. Nekem ugyanis reggel még arra sincs erőm, hogy a kávésbögrét felemeljem.

Via Popgadget


1 komment

Címkék: óra ébresztőóra


2009.07.01. 16:20

Dokkoló netbookokhoz

Bigyó Felügyelő

A dokkolóban van dvd-író, tudunk tenni bele merevlemezt és plusz usb-portokat. Fél kilogrammal növeli a netbook súlyát, ami egyszer-kétszer kibírható, ha nagyon szükségünk lenne a kiegészítőkre. Japánban már ettől a hónaptól kapható 95 dollárért, de arról nincs hír, hogy mennyiért szállítják, esetleg Európában is megvehetjük-e.

Via Übergizmo


8 komment

Címkék: dvd utazáshoz


2009.06.30. 12:54

New York-i metró a karkötőben

Bigyó Felügyelő

Nemcsak praktikus, de szép megoldás is, karkötőbe gravírozni a New York-i metróhálózat térképét. Így nem néznek turistának, ha a karkötődet (órádat?) nézegeted séta közben. A New York-i ékszer megvásárolható 25 dollárért. Itthon azért sokkal vékonyabb karkötőt kellene csinálni a három vonalra.

Via Gizmodo


13 komment

Címkék: dizájn


2009.06.29. 17:12

Jövőre jönnek az egységes mobiltöltők

Bigyó Felügyelő

Már évek óta megegyeztek a legnagyobb mobilgyártók, hogy egységesítik a töltőket. Nem kell majd minden mobilhoz új töltőt venni, ráadásul rögtön kettőt, hogy a munkahelyen is legyen. Elég lesz egy, mellyel bármely mobilt rádughatunk az áramra.

Az első hír még két éve jött, hogy az öt legnagyobb gyártó megegyezett egymással. Azóta nem sok minden történt, de most az Európai Bizottság bejelentette, hogy a gyártók kötelezettséget vállalatak. A közös szabvány a mikro USB lesz. Az első egységes töltős mobilok 2010-től kaphatóak majd.


29 komment

Címkék: mobil töltő


süti beállítások módosítása