Bigyóblog

2009.08.26. 13:52

Rejtsd el a kábeleket

Bigyó Felügyelő

Egy újabb módszer a kábelproblémára. Ezzel igazából nem eltünteted, hanem csak elrendezed a kábelrengeteget, ami a hosszabbítók környékén van.

Via Yankoo Design


10 komment

Címkék: dizájn kábel


2009.08.26. 12:05

Együnk Legósütit

Bigyó Felügyelő

A Lego süteményszaggatóval legóformájú süteményeket süthetünk. Csak nyolc dollár a hivatalos Legoboltban.

Via Gizmodo


2 komment

Címkék: konyha lego


2009.08.26. 08:40

Wifikereső sapka

Bigyó Felügyelő

Utazgatva sokkal könnyebb egy apró kütyüt elővenni, hogy lássuk, van-e a közelben wifi. Ezzel a sapkával azonban nem csak mi, hanem a környezetünk is láthatja a wifi jelenlétét, illetve még azt is, hogy milyen erős a jel. Több színben kapható a Brandónál, darabja csak 14 dollár.


25 komment

Címkék: wifi utazáshoz


2009.08.25. 15:30

Steve Jobs kétszer vétózta meg a tabletet

Bigyó Felügyelő

Egy éven belül kétszer mondott nemet az Apple tabletre a cég teljhatalmú ura, Steve Jobs - írja a Wall Street Journal. Az indok az egyik alkalommal az volt, hogy pocsék az akkumulátor, a második alkalommal pedig a nem elegendő memória miatt.

Via Gizmodo


komment

Címkék: apple tablet


2009.08.25. 12:11

Hogyan készül a pendrive?

Bigyó Felügyelő

A Kingston gyárában vezet végig a nyolc perces videó. 

Via Übergizmo


4 komment

Címkék: pendrive


2009.08.25. 08:10

Októbertől kapható a vezeték nélküli töltő

Bigyó Felügyelő

A Duracell vezeték nélküli töltőjével egyelőre csak mobiltelefonokat tudunk feltölteni, de ez már egy lépés egy jobb világ felé, amikor egyrészt nem kell zsinórrengetegben orra bukni, amikor a különböző kütyüket elkezdjük tölteni, másrészt nem kell tíz különböző töltőt magunkkal cipelni utazáskor. Egyelőre csak Motorola, Nokia, Blackberry és iPhone mobilokat tudunk tölteni vele úgy, hogy ráhelyezzük a telefont a lapra, a mobilba pedig beledugunk egy pici kiegészítőt. Reméljük valamikor a jövőben már mp3-lejátszókra, laptopokra és minden másra is használható lesz. Ezt pedig szívesen kipróbálnám, tényleg működik-e.

Via CoolestGadgets


35 komment

Címkék: töltő


2009.08.24. 18:43

Stop motion video of the day

Bigyó Felügyelő

Via cvikli


6 komment

Címkék: lego


2009.08.24. 14:32

Mini laptop a Nokiától

Bigyó Felügyelő

A Nokia a Windows-alapú Nokia Booklet 3G-vel a személyi számítógépek világába is megpróbál betörni. Az Intel Atom processzorral rendelkező Nokia Booklet 3G teljesítménye meggyőző, az akár 12 órás akkumulátor üzemidőnek köszönhetően, így a felhasználóknak nem kell magukkal vinniük a hálózati tápkábelt ahhoz, hogy dolgozni tudjanak a rajta - írja közleményében a Nokia. Azt állítják, hogy a 1,25 kilogrammos, kicsit több mint 2 cm vastag minilaptop egy teljes értékű személyi számítógép felhasználói élményét kínálja egy könnyű alumínium házban elrejtve. Nagy sebességű nethozzáférést biztosít  3G-t/HSPA és a wifin keresztül.

A HD videó outhoz a mini-laptop egy HDMI porttal rendelkezik, továbbá megtalálható benne egy webkamera a videohívásokhoz, beépített Bluetooth és egy SD kártyaolvasó is. kijelzője 10 hüvelykes HD ready.

További információk a technikai specifikációkkal, piaci megjelenéssel, árazással kapcsolatban a Nokia Worldön szeptember 2-án kerülnek nyilvánosságra.


1 komment

Címkék: mini laptop nokia utazáshoz


2009.08.24. 11:02

Csetpárnák

Bigyó Felügyelő

Csetelésnél használt rövidítésekkel hímzett párnák. Alváson kívüli felhasználási módja: ha irl hozzávágod beszélgetőpartneredhez az éppen odaillő párnát. Lol.

Via Gizmodo


4 komment

Címkék: fun párna


2009.08.24. 07:54

Itt van Dick Tracy telefonja

Bigyó Felügyelő

Dick Tracynél láttam először ilyet, aztán persze nagyon sok sci-fi-ben is volt videós karóratelefon. És már valósággá is vált, augusztus 27-től kapható az LG GD910 Watchphone. Egyelőre csak limitált példányban, ráadásul nagyon drágán, de valószínűleg az még csak a kezdet. Maga a telefon bluetooh-fülhallgatóval működik, így tulajdonosának nem kell ordibálnia amikor beszél, és még azt is hallja, amit a másik mond.

Via CoolestGadgets


16 komment

Címkék: mobil lg


süti beállítások módosítása