Bigyóblog

2009.11.05. 12:32

Rád bandzsít az óra

Bigyó Felügyelő

Meddig lehet még bonyolítani az órákat vadabbnál vadabb ötletekkel? Ez például bandzsít, de fura módon mégis rá lehet jönni, mennyi az idő.

Via Gizmodiva


18 komment

Címkék: dizájn óra


2009.11.05. 09:33

Mégsem lesz Crunchpad?

Bigyó Felügyelő

Michael Arringtonhoz közel álló forrásokra hivatkozva a Gizmodo azt állítja, hogy még a megjelenés előtt befuccsolt a Crunchpad ötlete. Emlékszünk, több mint egy éve a TechCrunch kitalálta, hogy egy olyan tabletet gyártat, mely nagyon olcsó (200 dollár alatti árral) és lehet rajta netezni. Egy ideig úgy tűnt, hogy akár létre is jöhet a project, nyáron még prototípusokat is mutogattak az arra érdemeseknek.

De valahol elcsúszott a terv. Mégpedig a költségeken. Már nyár elején be kellett volna mutatni hivatalosan is a kész tabletet, de nem így történt. És akkor még tényleg 200 dollár volt az tervezett ára. Később augusztusra tolódott a bemutató, ekkor már 300 dolláros áron adták volna. Még később már novemberről és 400 dollárról beszéltek. De azóta semmi nem történt. A Gizmodo szerint ez pedig nem jelent semmi jót, főleg, hogy egyre erődödnek a pletykák az Apple tabletről.


komment

Címkék: tablet crunchpad


2009.11.05. 07:45

Az első projektoros fényképezőgép

Bigyó Felügyelő

Gondolt egyet a Nikon és projektort tett a fényképezőgépbe. Hogy miért? Például buli közben nem kell előkeresni a laptopot és körégyűjteni mindenkit, vagy kábelekkel és kártyaolvasókkal szórakozni a tévére kötve a gépet. Egyszerűen kivetítjük a falra az öt perce készült képeket és mindenki folytathatja a táncot.

Via ShinyShiny


17 komment

Címkék: fényképezőgép projektor


2009.11.04. 08:06

Csocsóasztal legóból

Bigyó Felügyelő

Lego Foosball from stretta on Vimeo.

Matthew Davison gondolt egyet és ahelyett, hogy vett volna gyerekének egy csocsóasztalt, inkább csinált neki egyet legóból. Picit, gyereknek valót, nem a kocsmákban található nagy asztalt, de így is kénytelenek vagyunk elismerni. Valaki építhetne egy nagy asztalt is.

Via Übergizmo


6 komment

Címkék: játék lego


2009.11.03. 12:56

Egyszer használatos laptop

Bigyó Felügyelő

Egyszer használatos fényképezőgépek már nagyon régóta vannak, Je Sung Park dizájner feltette a kérdést, miért nincsenek egyszer használatos laptopok? Szerinte újrahasznosított papírból készülhetnének ezek a gépek, akár saját magunk is összeállíthatnánk őket. Elég vad ötletnek tűnik így elsőre, de valószínűleg a fényképezőgépeknél is ezt gondolták anno. Persze felmerül a kérdés, mikor használnánk ezeket a lapotpokat?


30 komment

Címkék: dizájn laptop concept


2009.11.03. 10:33

A visszafogott Hello Kitty

Bigyó Felügyelő

Amikor a Hello Kitty pendrive visszafogott tud lenni. Halvány rózsaszín, finom formák, semmi kihívó. Amúgy ez egy kétgigás darab, a Verbatim gyártja és a szokásos dolgokat tudja.


3 komment

Címkék: pendrive hello kitty


2009.11.03. 08:37

Zenés tojásfőzés

Bigyó Felügyelő

Gyakorlottaknak nem nehéz eltalálni, mikor lágy, mikor félkemény a tojás. Kezdőknek azonban jól jön minden segítség. Még jobb, ha ez a segítség ráadásul kellemesen jelzi, mikor kell kivenni a tojást a forró vízből. A Beep Egg Timer a Killing me softly számot játsza, ha kész a lágytojás, az I Wish I was a Hen szól, ha félkeményre kértük és a Carmina Burana, ha keményre főtt a tojás. Rendelhető 14 fontért.

Via Übergizmo


3 komment

Címkék: konyha


2009.11.02. 14:20

Jön a felturbózott Wind

Bigyó Felügyelő

Az MSI Wind U230-asa teljesen más lesz, mint a népszerű előd. Az új gépben már AMD Athlon Neo X2 dual-core processzor lesz, ATI Radeon HD 3000 integrált videókártya, 320GB merevlemez, 4GB RAM, wifi, bluetooth, HDMI-kimenet, négyórás üzemidő. Ez így jól hangzik, már csak az árát kellene elárulni és hogy mikortól juthatunk hozzá.

Via Übergizmo


7 komment

Címkék: msi wind netbook


2009.11.02. 11:51

Nem lesz Google phone

Bigyó Felügyelő

 Vagyis a pletykákkal ellentétben a Google nem kezd el mobilokat gyártani vagy gyártatni. Nem lesz tehát saját hardware - nyilatkozta a Andy Rubin, a Google Androidért felelős vezetője. De ez nem is gond, hiszen egymás után jelentik be a gyártók a különböző androidos mobilokat.


komment

Címkék: mobil android google phone


2009.11.02. 10:41

A tökéletes útitárs

Bigyó Felügyelő

Zsebrevághatod, ultrakönnyű és elfér rajta a Doktor House és Battlestar Galactica összes évada, mi az? A Verbatim 500 gigás színes külső merevlemeze, melyet meglátva mindenkinek az volt az első reakciója, hogy mennyire szép. A második pedig, miután kézbe vették, hogy milyen könnyű. És ezzel majdnem mindent el is mondtunk, ami az esztétikai részét illeti.


8 komment

Címkék: teszt merevlemez kipróbáltuk verbatim


süti beállítások módosítása