Bigyóblog

2010.04.14. 09:34

A mindent tudó apróság

Bigyó Felügyelő

Elég sok médiaplayert kipróbáltam eddig, de az LG XF2 névre hallgató lejátszója esett a legjobban a kezemre. Nagyon könnyen kezelhető és mindent tud, amire szükségem lehet. És még annál is többet.

 

De kezdjük az elejétől. Kaptunk egy pici, leginkább külső merevlemezre hasonlító, fekete dobozt, mely állítólag állítólag minden médiafájlt kezel, fél terányi belső tárhelye van és elég pici ahhoz, hogy akár magunkkal is vihessük. Vagyis egy hordozható merevlemez és egy médialejátszó keveréke. Van rajta 5.1es audiókimenet, HDMI-kimenet (1920×1080 pixeles felbontást is tud).

Az eddig próbált médialejátszóknál mindig találtam valami zavarót, ami nehezítette a használatát, nem tekert elég gördülékenyen, belefagyott a nagyobb ugrásokba. Itt is ettől féltem, de az alatt a két hét alatt, míg nálam volt a kütyü, egyszer sem tapasztaltam ilyen problémát.

A rámásolt tartalom között lehet keresni, név, fájltípus, méret, másolás ideje alapján is. Amikor egy fájlra lépünk a menüben, egy pici képernyőben elkezdődik a film, így bele tudunk nézni, hogy valóban ez érdekel-e. Amikor egy olyan filmre kattintunk, amit már elkezdtünk nézni, felajánlja, hogy onnan folytassuk, ahol abbahagytuk. de persze egy gombnyomással előlről is nézhetjük.

Rengeteg féle felirattípust felismer, A feliratokat pedig tudom fel-le mozgatni, ahol a legkényelmesebb olvasni. Be lehet állítani a betűk nagyságát és színét. A feliratokat szinkronizálni is lehet a filmmel, ha nem a megfelelőt töltöttük le és ez is csak egy gombnyomás. A filmekben lehet zoomolni is, ilyenkor nem áll meg a lejátszás, tovább megy. Maga a zoomolás teljesen pedig folyamatos. Van egy slow gomb is a távirányítón, ezzel lelassíthatjuk a filmet. Persze filmnél nem sok értelme van lassabban nézni, de mondjuk egy focimeccsnél már van értelme megnézni, hogy valóban kint volt-e a labda.

A setup menüben gyarkorlatilag mindent beállíthatunk, amit szeretnénk és a kötelező elemek mind szerepelnek, mint például a képarány, contrast. Képnézegetésnél a slideshowban milyen időközönként kövessék egymást a képek, még háttérzenét is be tudunk állítani a lejátszón lévő zenéből választva.

Videófájlok: mkv, asf, avi, rm, rmvb, dat, mpg, mpeg, vob, iso, lfo, ts, m2ts, tp, mp4, mov, flv, xvid. Video codecek: MPEG-1/2/4, MJPEG (SD), H264, Divx HD, Xvid, VC1 (WMV9), RM / RMVB (SD). Audió: mp3, wma, asf, wav, flac. Audio Codec: DTS (5.1ch), WMA, PCM, ADPCM, LPCM, AC3 (5.1ch), MPEG-1 layer 1/2/3, FLAC, MPEG-2 Layer 1 / 2, AAC. Feliratok: srt, sub, smi, ssa, idx. Fotó: JPG, BMP, PNG / GIF, TIFF

Egy hibát találtam, ami sajnos nem kicsi. Nem lehet usb-n további merevlemezeket csatlakoztatni, így törölni/másolni kell az új tartalmat, ha betelik a lemez.


12 komment

Címkék: lg mediaplayer


süti beállítások módosítása