Bigyóblog

2010.04.27. 14:16

Rakd ki a dodecahedront

Bigyó Felügyelő

Nehezebbnek tűnik, mint a Rubik kocka, valószínűleg azért, mert 12 szöge van. Nem is olyan szép és letisztult, de ellennék vele néhány órát. A cél azt hiszem egyértelmű, kirakni a különböző színű kicsi ötszögeket. A Brandónál kapható és csupán 12 dollárért megvehető.


9 komment

Címkék: játék


2010.04.27. 11:30

Egy szobából 24-et

Bigyó Felügyelő

Hongkongban eléggé szűkös a hely, az emberek nagyon magas házakban, nagyon pici lakásokban élnek. Éppen ezért minden egyes helyet maximálisan kihasználnak. A videóban látható srác ezt tökéletességig fejlesztette. A könyvespolcon elhúzva előbújik a gardrób, amögött a fürdőszoba, a tévé mögött pedig a konyha.

Via Steerio


43 komment

Címkék: barkács


2010.04.26. 14:36

Búcsúzzunk el a floppytól

Bigyó Felügyelő

Élt harminc évet. A Sony úgy döntött, hogy jövő márciusban megszünteti a floppy gyártását, ezzel végleg befellegzett a technológiának. Az első 3,5-ös lemezeket 1981-ben dobták piacra. Meglepő adat, de még két évvel ezelőtt is 8,5 millió darab floppyt adtak el Japánban. Olvasókat már tavaly szeptembere óta nem gyártanak. Ezzel vége is a floppynak, hiszen a többi gyártó már korábban felhagyott a lemezek gyártásával.

Emlékeztek még mikor használtatok utoljára 3,5-ös lemezt és mire? Őszinték szólva olyan régen volt, hogy én már nem emlékszem rá. De a céges gépemen van egy lejátszó, ha találok egy lemezt, kipróbálom, működik-e még.

Via CrunchGear


29 komment

Címkék: sony floppy