Bigyóblog

2010.07.15. 16:46

Csodálatos műalkotás Rubik kockákból

Bigyó Felügyelő

A Rubik kocka születésének harmincadik évfordulójára emlékeztek a japán Yamazaki általános iskola diákjai, amikor 9071 darab kockát felhasználva megalkották ezt a képet. Az alkotást a tokiói játékkiállításon mutatják be.

Via Newlaunches


20 komment

Címkék: rubik kocka


2010.07.15. 08:54

Pasiknak, fesztiválra

Bigyó Felügyelő

A sörnyitónak ugye kéznél kell lenni mindenhol és mindenkor. Lehet persze kulcstartóra tenni, de az nem mindig van nálunk, és különben is, macerás folyton elővenni a zsebből, táskából. Mennyivel jobb öltet a pólóra szerelni, ugye? Így két legyen ütünk egy csapásra, robotos menő lesz és mindig kéznél lesz a sörnyitő. Fesztiválokra melegen hidegen ajánlott. (Az most mellékes, hogy hason feküdni nem kényelmes benne, nem ez a lényeg :)

Via Newlaunches 


6 komment

Címkék: fun póló


2010.07.14. 16:11

Star Wars a metróban

Bigyó Felügyelő

Jó kis hecc, érdemes figyelni az utasok reakcióját is.

Via atomvillanas


29 komment

Címkék: fun star wars youtube


2010.07.14. 10:51

And the winner is...

Bigyó Felügyelő

Vége a foci világbajnokságnak, vége az iOmegával közösen szerevezett játékunknak is. Nagyon sok vicces linket és képet kommenteltetek be, egész jó kis gyűjtemény jött össze, mivel alig vannak ismétlések. Köszi mindenkinek, hogy játszott, a 320 GB-os külső merevlemezt pedig a sorsolás alapján szenyo12 kapja. Gratulálunk!


2 komment

Címkék: játék iomega


2010.07.14. 10:29

Mire jó a régi bakelit?

Bigyó Felügyelő

Sokmindenre, mi is bemutattunk már néhány dolgot itt a blogon. Például órát is lehet készíteni belőle, ha elég ügyesek vagyunk.


6 komment

Címkék: dizájn óra


2010.07.13. 13:10

Indul a bakorobot kupa

Bigyó Felügyelő

A Kitchen Budapest és a Trafó közös szervezésében elindult a Bacarobo kupát. Egy egészen furcsa versenyről van szó, robotokat kell készíteni, de nem akármilyet. A baka ugyanis japánul annyit tesz: buta, hülye. A verseny célja olyan robotot készíteni, mely megfelel az alábbi kritériumoknak:

- a bacarobo legyen céltalan, értéktelen. ne legyen semmilyen észerű funkciója, viszont legyen valami komikus, haszontalan rendeltetése.
- a bacarobo lepje meg, vagy nevettesse meg a közönséget működésével, vicces rendszerével.
- a bacarobonak rendelkeznie kell mechanikus vezérléssel. (pl. nem elegendő egy papírmasé figura)

A tíz legjobb haszontalan robotot a Trafóban mutatják be ősszel. Részletek itt, hajrá!


4 komment

Címkék: verseny robot bakorobo