Bigyóblog

2010.09.03. 11:20

Szemüveg nélküli 3D tévé

Bigyó Felügyelő

A Samgung bemutatott egy szemüveg nélkül is nézhető 3D tévét a berlini IFA kiállításon. Meglepően élvezhető, igaz kevésbé éles a kép, mint a szemüveges 3D-s megoldásoknál. Annyi hátránya még van a technológiának, hogy bár minden oldalról nézhető (tehát sokféle szögből is éélvezhető a 3D), de vannak olyan pontok, ahol szétcsúszik a kép. Tehát ha folyamatosan haladunk az egyik irányba, akkor hol jó, hol nem jó a kép. Ezért még egyelőre jobbnak tartják a szemüveges megoldást. (Lefotóztam, de persze a képen nem jön át, hogy 3D-ről van szó.) Mindenesetre ez jobb jövőnek tűnik, minthogy szemüveggel üljön a család a tévé előtt.


30 komment

Címkék: teszt tv samsung 3d kipróbáltuk ifa


2010.09.02. 17:54

Kezemben fogtam a Galaxy Tabot

Bigyó Felügyelő

Röviddel a bejelentés után volt olyan szerencsém, hogy az berlini IFA kiállításon a kezembe foghattam a Samsung andoridos tabletjét, a Galaxy Tabot. Nem tudtam túl hosszú ideig próbálgatni, de elsőre nagyon bejött. Valójában egy nagyra nőtt mobiltelefonról van szó, annyi különbséggel, hogy a nagy kijelző miatt a médiafogyasztás sokkal élvezetesebb. A Samung Galaxy kijelzője 7 inches, 1024x600-as felbontású. Andorid, a 2.2-es fut rajta, 1 GHz Cortex A8 processzor van benne, ezen kívül Wi-Fi a/b/g/n, Bluetooth 3.0, GPS, DLNA, Flash 10.1 és 3 és egy 1,3 megapixeles kamera. Le tud játszani full hd (1080p-s) videókat, bele tudunk tenni microSD-t, tárhelye pedig 32 GB. A súlya pedig 380 gramm.

Androidos telefonom van, így nem volt szokatlan a Galaxy Tab menüjének a felépítése. Tényleg minden olyan volt, mintha egy nagyobb mobillal játszanék. Ami feltűnő volt, hogy ugyanolyan gyors volt, mint a Desire mobilom. Élvezettel zoomoltam bele a Google Mapsba, görgettem végig a fotóalbumban a képeket, néztem bele a feltöltött videóba és nyitottam meg a Bigyóblogot. Ha csak ennyit szeretnék tenni, akkor örömmel lennék tulaja egy Galaxy Tabnak.

Egy tablettől azonban többet várok el, szeretnék például posztokat írni, akár hosszabbakat is. Ezt megtehetem, ha van energiám az érintőkijelző nem túl kényelmes billentyűzetén bepötyögni a posztot.

Annyit sikerült megtudni a Samsungtól, hogy a Galaxy Tabot csak novemberben lehet otthon is megvásárolni. Az azonban még titok, hogy melyik szolgáltatónál és mennyiért.


30 komment

Címkék: teszt samsung kipróbáltuk ifa tablet


2010.08.31. 09:54

Mágnesnaptár

Bigyó Felügyelő

Előre lehet tervezni az adott hónapot, de bármikor bele is nyúlhatunk és változtathatunk a programon. Ráadásul mindig szem előtt van, hiszen a hűtőre tesszük a mágneseket, így nem maradunk le egy fontos eseményről sem. A mágnesnaptár lényege, hogy a hónap minden napját helyettesíthetjük egy mágnessel, melyek különböző eseményeket jeleznek. Például utazást, bulit, határidőket. Zseniális ötlet, meg is kapta a kijevi reklámfesztivál bronzérmét.


9 komment

Címkék: dizájn hűtőmágnes


2010.08.30. 11:16

Élőben tesztelem a Kindle-t

Bigyó Felügyelő

Egy hónapja vártam erre, ma végre megérkezett az Amazon ebook-readere, a Kindle. Minden lépésemről beszámolok a kicsomagolástól, az első könyvek feltöltéséig, folyamatosan frissítem ezt a posztot.


350 komment

Címkék: teszt amazon ebook kipróbáltuk amazon kindle


süti beállítások módosítása