Bigyóblog

2010.09.10. 16:30

Itt az iWatch

Bigyó Felügyelő

Egy kiegészítővel valóra vált az iWatch. Az új iPod nano ugyanis olyan kicsi, hogy a csuklón hordva is kényelmes, nem zavar munka közben. Egy óraszíjra kapcsolva pedig órává alakítható, hisz kijelzőjén úgyis mutatja az időt (persze ha éppen nem teljesen sötét). A szíj húsz dollárba kerül, de szerintem bármilyen szíjra rá lehet csatolni, akár még otthon is készíthetünk egyet. Az elég nagy hátránya mondjuk, hogy ha zenét akarunk hallgatni, akkor kilóg az "órából" a fülhallgató kábele.

Via Mashable


19 komment

Címkék: apple ipod


2010.09.09. 14:51

A világ legjobb egere

Bigyó Felügyelő

Hancu kollégától kaptam kölcsön ezt az Arc Touch névre hallgató Microsoft egeret. Elsőre egy lapos valaminek tűnik, ami semmire sem jó, de be lehet kattintani és akkor már egészen egérformája van. Wireless, vagyis egy kis kiegészítővel kapcsolódik a géphez. Beledugtam az usb-s csatlakozót a megfelelő helyre és vártam. Alig húsz másodpercet és már használható is volt az egér. Érzékenyebb, mint a mostani, nem túl drága egerem, de ami a legjobb, hogy érintésre is reagál. A középső görgő helyén egy lapos fémdarabka van, azt kell megérinteni, ha scrollozni akarunk.


37 komment

Címkék: microsoft teszt egér kipróbáltuk


2010.09.08. 16:46

Ilyet kérek karácsonyra

Bigyó Felügyelő

Szövetből készült, egy régi kamerát mintáz. Elég vastagnak tűnik a tok, hogy védje fényképezőgépünket. Alig 30 gramm nehéz és tíz dollárba kerül.

Köszi Kelt


14 komment

Címkék: fényképezőgép tok


2010.09.08. 11:48

Ezért nem jön meg az Amazon-rendelés

Bigyó Felügyelő

Megőrült az amazonos doboz, ezek után várhajtuk, hogy megérkezzen a várva várt Kindle. :D

Via DamnCoolPics


11 komment

Címkék: fun amazon


2010.09.08. 09:10

Életképek az IFA-ról

Bigyó Felügyelő

Rengeteget fotóztam, néhány nem ér meg külön posztot, de érdekes lehet. Ezeket ömlesztem most.

Minden a 3D-ről szólt, LED és plazmatévéket, játékokat, kamerákat állítottak ki.

A Samsung LED 3D-s monstruma, mely 16 panelből áll.


2 komment

Címkék: ifa


2010.09.07. 17:39

Doctor Who sonic screwdriver

Bigyó Felügyelő

Ha jól értem, Doctor Who (Ki vagy doki) játék készül Wii-re és ehhez egy Sonic screwdrivert wiimote-ot is lehet venni. A Doctor Who: Return to Earth című játékot télen dobják majd piacra, az új doktor és Amy Pond keveredik különböző kalandokba majd, amihez kell egy mindent nyitó szupercsavarhúzó.

Via OhGizmo!


3 komment

Címkék: nintendo doctor who


2010.09.07. 13:46

Interaktív tévé iskolákba

Bigyó Felügyelő

Interaktív tévé, lehet rá írni, rajzolni, képeket és videókat nézegetni. Tökéletes megoldás egy tanteremben például, ahol a diákok le tudják tölteni a laptopjukra a kész ábrát vagy videót. És a táblára, vagyis a tévére is el tudja küldeni a kiegészítéseit. 

A tévé 63 inches, Full HD, adnak hozzá tollat, a Sasmung az IFA-n mutatta be ezt is. A képernyő multitouchos. Persze erre még várni kell jónéhány évet, hogy itthon is elterjedjen a technológia. De remek ötlet.


8 komment

Címkék: tv samsung ifa


2010.09.07. 08:51

Játszottam a Toshiba tabletjével

Bigyó Felügyelő

A Toshiba is az IFA-n mutatta be az első androidos tabletjét, a Folio 100-at. Az első reakcióm az volt látva a gépet, hogy méretre ez már megfelelő, a kijelzője szép (bár nem annyira, mint a Galaxy Tabé), és elég könnyű és vékony ahhoz, hogy magammal cipeljem.

A második reakcióm az volt, hogy az 1024x600-as kijelzővel ugyanaz a baj, mint a netbookoknál, túl kicsi. Persze szépek a színek, a filmeket is jól játsza le, képeket is gyönyörűen jeleníti meg. De netezésnél már túl sokat kell görgetni ahhoz, hogy a blog címlapjának az aljára érjek.

A Toshiba valamit buherálhatott a 2.2-es Androidon, mert sokkal kevésbé élveztem a Folio 100-at nyomogatni, mint a  Galaxy Tabot. Lassabb volt és kevésbé állt kézre. Az Anrdoidhoz szokott felhasználók valószínűleg érezni fogják a különbséget akár még a telefonjukhoz képest is.

Ennél a tabletnél is éreztem, amit minden hasonló gépnél. Egy kézzel fogva egy idő után nehéz lesz navigálni rajta - mármint nehéz tartani is és egy kézzel nem is lehet gépelni. Két kézbe fogva, mint egy psp-t a gépeléssel vannak gondok, a hüvelykujjam nem ér el a középső billentyűkhöz. (Egy nagyon jó felhasználási módot azonban találtunk, az IFA kiállítóinak hostesei ezzel járkáltak körbe és mutogatták az érdeklődöknek az újdonságokat)

A Folio 100 néhány technikai adata: van benne wifi 802.11 b/g/n, bluetooth, 3G, hdmi-csatlakozó. Akkumulátora hét órát bírja átlagos felhasználás mellett. 16GB tárhely van benne, de ez bővíthető sd-kártyával egészen 32 GB-ig. A processzora Nvidia Tegra 2. A tablet 281x180x14 milliméter és 760 gramm.


15 komment

Címkék: teszt toshiba kipróbáltuk ifa tablet


2010.09.06. 16:40

A mobilba is 3D kerül

Bigyó Felügyelő

Talán lejött az eddigi posztokból is, hogy az idei IFA a 3D-ről szólt, azt is mondhatnánk kis túlzással, hogy a 2D halott. Már a mobilokba is 3D kameria kerül és olyan kijelző, melynél szemüveg nélkül nézhetjük meg a 3D-s képet. A Sharp mobilját néztem meg közelebbről a berlini IFA-n.

Elsőre nem is értettem, hogy miért ilyen béna a kép, aztán rájöttem, hogy a rossz oldalról néztem. Mint minden szemüveg nélküli 3D-s képen, itt is vannak olyan szögek, ahonnan nem jó a kép. A mobil kamerája tehát két kisebb kamerából áll a 3D miatt, a cég szerint elég nagy kihívás volt elég kicsi és könnyű kamerákat gyártani. A mobil állítólag már kapható külföldön, itthon persze még várni kell, ha egyáltalán bejön ide is.


3 komment

Címkék: mobil 3d ifa sharp


2010.09.06. 14:15

A legvékonyabb billentyűzetvédő

Bigyó Felügyelő

Az IFA elektronikai kiállítás accesories termeiben a kiállítók kilencven százaléka az Apple termékeihez mutatott be kiegészítőket. Ez egyrészt unalmas volt, mert a harmincadik iPhone-tokos stand után már futólépésben próbáltam keresztülvergődni a termen. Másrészt így valószínűleg lemaradtam néhány érdekességről.


21 komment

Címkék: apple teszt billentyűzet kipróbáltuk ifa


süti beállítások módosítása