Bigyóblog

2010.10.14. 16:08

November 12-t írjátok be a naptárba!

Bigyó Felügyelő

Születésnap, meglepetések, buli, ajándékok. Részletek hamarosan. :)


1 komment

Címkék: szolgálati közlemény


2010.10.14. 09:53

Michael J Fox visszatér a jövőbe

Bigyó Felügyelő

Michael J Fox újrafogratta a Vissza a jövőbe trailerét, kockáról kockára. Az alkalom a Scream Awards, de amúgy is 25 éves maga a film, úgyhogy évfordulós jutalomnak is tekinthetjük. Fent az újraforgatott trailer, lent az eredeti.

Via Io9


87 komment

Címkék: film


2010.10.13. 17:11

Alakítható Wii kontroller a Legótól

Bigyó Felügyelő

A Nintento által is hivatalosan támogatott Lego-távirányító, illetve Legóból készült Wii-távirányító nemcsak a híres kockák miatt különleges. Mindenki összeállíthatja a neki leginkább tetsző és kézreálló kontrollert. Negyven dollárért árulják majd.

Via Kotaku


komment

Címkék: játék nintendo lego


2010.10.12. 12:13

Elárverezik McFly önbekötős cipőjét

Bigyó Felügyelő

Ez az a cipő, melyet Michael J. Fox viselt a Vissza a jövőbe forgatásán. Elég ronda, de mozitörténelem. Aki megveszi, az 2015-ben, a jövőnapon tényleg viselheti Marty McFly önbekötős cipőjét. Az előrejelzések szerint 12-15 ezer dollár közötti áron fog elkelni.

Via OhGizmo!


2 komment

Címkék: fun


2010.10.12. 09:17

Jön a 3D laptop a Toshibától

Bigyó Felügyelő

Év végére dobja piacra szemüveg nélkül nézhető 3D tévéit a Toshiba. A szintén szemüveg nélkül élvezhető laptopokat pedig jövő évre ígéri a cég. A Nikkei üzleti lap szerint ugyanazt a technológiát fogják használni, mint a 3D tévék esetében. A laptopnál a felhasználók kiválaszthatják, a kijelző mely részeit akarják 3D-ben látni és melyiket a hagyományos 2D-n. Az első széria 12 inches kijelzőjű lesz, és csak a későbbiekben jönnek majd elő nagyobb modellekkel.

Via Coolest Gadgets


2 komment

Címkék: laptop toshiba 3d


2010.10.11. 19:00

A Windows Phone 7-ről szólt a nap

Bigyó Felügyelő

Ma mutatta be a Microsoft a legújabb mobil oeprációs rendszerét, a Windows Phone 7-et. Steve Ballmer arról szólt, mennyire várták már ezt a pillanatot, mely talán hamarabb is eljöhetett volna. Összesen kilenc win phone 7-es mobilt mutattak be világszerte (köztük öt HTC mobilt), mi ebből az LG Optimus 7 magyarországi bemutatóján voltunk ott.


komment

Címkék: microsoft mobil lg


2010.10.11. 13:49

Önjáró autót tesztel a Google

Bigyó Felügyelő

Nem olyan régen Eric Schmidt azt mondta, hogy nagy hiba, hogy az autót előbb találták fel, mint a számítógépet, és nagy kár, hogy nem önjáróak az autók. Azt is említette, hogy az áttörések aranykorában élünk. Akkor eszembe sem jutott, hogy azért mond ilyeneket, mert konkrétan tényleg az önjáró autókon dolgozik a Google teljes titokban. 

A Google ma hivatalos blogjában bejelentette, hogy már elég régóta tesztelik a robotautókat. Ezek eddig már 140 ezer mérföldet (ez több mint 200 ezer kilométer) tettek meg, rengeteg helyre eljutottak hiba nélkül. Összesen hét autót (hat Toyota Priust és egy Audi TT-t) szerelt fel kamerákkal a cég, ezen kamerák segítségével térképezi fel a környezetet és igazodik el akár autópályán, akár városban. A teszt alatt mindig volt egy ember a komány mögött, ha valami baj lenne, azonnal át tudja venni az irányítást az autó felett, de a kétszázezer kilométert többnyire emberi beavatkozás nélkül tették meg az autók. Egy baleset történt csak, de ezt is egy figyelmetlenül tolató másik autós okozta.

Mint utólag kiderült, többen találkoztak már ezekkel az autókkal az elmúlt hónapokban, csak akkor még ugye nem tudták, hogy tobotautókról van szó. Robert Scooble még videót is készített, bár akkor még azt hitte, hogy egy Street View autóról van szó.

Nagyon izgalmas bejelentés, nagyon szimpatikus, hogy a Google komolyan gondolja az innovációt és az jó ötletek megvalósítását.


5 komment

Címkék: google


süti beállítások módosítása