Bigyóblog

2011.03.30. 09:08

Egy erős alsókategóriás mobil

Bigyó Felügyelő

Néhány napig tesztelhettem az LG alsó-középkategóriás mobilját, az Optimus One-t és nem okozott csalódást. Ezt persze úgy értem, hogy a kategóriájában nem okozott csalódást, teljesen szerethető, jól összerakott telefonról van szó.

Mielőtt belemennék a részletekbe, néhány technikai jellemző: a processzora 600 MHz-es Qualcomm, 512 MB memóriát tettek bele, amiből 170 MB marad az alkalmazásoknak – ez hosszabb használat alatt valószínűleg kevés lesz, hiszen még nem lehet minden alkalmazást áthúzni az sd-kártyára. A kijelzője 3,2 inches, ami kifjezetten tetszett a mostanában kezemben tartott monstrumokhoz képest (egyszerűen nem tetszik a mostani trend, hogy az összes telefon péklapát méretű). A kijelző felbontása 320x480 pixel, ami elmegy, de jobbhoz szokott szememnek bizony elég kicsi. Aki azonban csak most ismerkedik az okostelefonk világával, kielégítőnek fogja találni. A mobilon Froyo van, az Android 2.2-es változata. Az egész telefon kicsi, vékony és még az én kicsi zsebeimbe is elfér.

Mivel kicsi a kijelzője, alapból nem qwerty-re van állítva a billentyűzet, ami elég furcsa volt, hirtelen visszaugrottan néhány évet az időben. Szerencsére könnyen át lehetett állítani, és a qwerty még annak ellenére is jobb volt, hogy gyakran melléütöttem. Pedig nem nagyon az ujjaim. Maradjunk egy kicsit a kijelzőnél: multitouchos, kapacitív – ezt el is várjuk. Egészen jól reagált az érintésre, bár néha erősebben kellett megnyomni, hogy azt csinálja, amit szerettünk volna.

Egy valami nagyon furcsa volt és sokáig tartott, míg rájöttem, mi. Nincs a mobilon értesítéseket mutató LED – az a kislámpa, mely villog, amikor emailt vagy sms-t kapsz. Mivel ki szoktam kapcsolni a hangértesítőt (egyszerűen utálom, amikor az éjszaka közepén arra ébredek, hogy kapok az inboxomba egy spamet, sajtóközleményt, kupontajánlatot), nem mutatta semmi, hogy meg kéne néznem a mobilt, mert valaki akar tőlem valamit.

Az aksija átlagos, úgyértem okostelefonhoz képest átlagos – kibírja több mint egy napig normál használat mellett, így elég volt napi egyszer tölteni és töltőt sem kellett magammal cipelni, ez tetszett.

Jó volt még a saját andoridos alkalmazásajánló is, bár ez igazán akkor lehet hasznos, ha gyakran frissül és mindig mutat érdekességeket. Én mindenesetre találtam egy jó alkalmazást, a Time Laps készítőt.


28 komment

Címkék: mobil lg android


2011.03.29. 15:46

Csomagolópapír mindenkorra

Bigyó Felügyelő

Elég egyféle csomagolópapírt venni és bármilyen alkalommal felhasználhatjuk, csak össze kell kötni a megfelelő betűket. Remek ötlet, instant get!

Via Inspire Me Now


komment

Címkék: dizájn


süti beállítások módosítása