Bigyóblog

2011.01.07. 11:53

Mustár és ketchup

Bigyó Felügyelő

Mindkettőt szeretjük, de mindkettőnek nagyon unalmas tubusa van. Mennyivel jobb ez a kettő tubusra csavarható fej! Mustár és ketchup.

Via Inspire Me Now


16 komment

Címkék: konyha


2011.01.06. 12:17

Túl sokat vártunk a Thunderbolttól

Bigyó Felügyelő

Dual core-os processzorról pletykáltak, ráadásul 1,2GHZ-esről, de single core-os lett (1GHz-es ARM v7 processzor). A többi adat azonban tetszetős: 8Gb belső tárhelye van, amit 32GB-tal lehet bővíteni, az sd-kártyát adják hozzá. 4.3 inches a kijelzője, 8 megapixeles a kamerája (1,3 megapixeles az elülső kamerája), nincs benne hdmi-port. Az AndroidSpin bloggerének sikerült kézbe vennie a mobilt, nem írtak hosszan róla, a legfontosabb kijelentésük, hogy az aksi nem bírja túl sokáig. Néhány fotót azért készítettek.


3 komment

Címkék: mobil htc ces2011


2011.01.06. 09:04

Dokkolható okostelefonnal mutat utat a Motorola

Bigyó Felügyelő

Az első okostelefonok megjelenése óta van egy kép előttem: van a zsebemben egy okostelefon, mellyel mindent meg tudok csinálni, amit egy telefonnal meg lehet - telefon, internet, sms, fényképezés, stb. Eddig nem is különös. Igenám, de ezt a telefont egyszerűen csatlakoztatom az otthoni vagy munkahelyi dokkolómhoz és laptoppá alakul. Vagyis mindig nálam van a számítógépem, a nekem tetszó munkakörnyezettel, nem kell szinkronizálni gépek között, nem kell állítgatni a beállításokon, hogy mindenhol ugyanolyan környezet fogadjon. És az egész gépem belefér a zsebembe.

Azt hittem, még évek fognak eltelni, míg ilyet vagy ehhez hasonlót látok, de a Motorola most meglepett a CES-en. Az Atrix mobiltelefonnal és Laptop Dockkal nagyon közel kerültünk álmom megvalósításához. Nézzük részleteiben.

Az Atrix dual core processzorral (mindkettő 1GHz-es) felszerelt, 2.2-es Androidot futtató, 1GB RAM-os okostelefon. Kijelzőjének felbontása 960x540 pixeles, 16GB belső tárhely van, de ez bővíthető 32GB-ig microSD kártyával. A Laptop Docknak 11,6 inches a kijelzője, természetesen teljes billentyűzete van, háromcellás akkumulátora nyolc óráig bírja, és az egész alig valamivel több mint egy kilogrammot nyom. Csodálatos. Kicsit még csiszolni kell a dokkolón, mert nem biztos, hogy hátul a legkényelmesebb, és persze idővel majd még ennél is erősebb okostelefonokat számítógépeket vághatunk zsebre, de elindultak a jó úton.

Már csak egy kérdésem maradt: mikortól kapható és mennyibe kerül majd. Mert ez így instant get!

Update: Videó a működésről és a HD-dokkolóról, mellyel monitorhoz és billentyűzethez csatlakoztathatjuk, asztali géppé varázsolva.

Via Gizmodo


52 komment

Címkék: mobil laptop motorola ces2011


2011.01.05. 14:30

Mobilon is ott a Bigyóblog

Bigyó Felügyelő

Hála a Blog.hu fejlesztőinek, dizájnerének és az egész csapatnak a Bigyóblognak is lett saját mobilsablonja. Letisztult felületen olvashatjátok ezentúl a blogot akár a buszon ülve is. Ezen kívül még kommentezhettek, címkék szerint szűrhettek, kereshettek - gyorsan, de minden tartalmat megtartva.


1 komment

Címkék: szolgálati közlemény


2011.01.05. 08:15

A világító cipőfűző

Bigyó Felügyelő

Hatalmas sikere volt Szilveszterkor az Izoomtól tesztelésre kapott világító cipőfűzőnek. Egy hosszú műanyag szál, két különböző színű leddel és egy elemes tokkal érte el a hatást. Magát a cipőfűzőt nem volt egyszerű felfűzni a cipőre, de valószínűleg túl óvatos voltam elsőre, nem akartam eltörni a műanyagot. Szerencsére kaptam segítséget. A végeredményt a fotón láthatjátok. A cipőfűző pedig egész este villágított és villogott.


7 komment

Címkék: teszt kipróbáltuk


2011.01.04. 13:08

Februárban jön a HTC tablet

Bigyó Felügyelő

A HTC úgy döntött, vár még egy hónapot tabletjének bemutatásával és csak februárban mutatja be az Android 3.0-val rendelkező Scribe-ot. A hét inches tabletet a Mobile World Congressen láthatjuk Barcelonában. A cégnek nincsen standja a CES-en, ebben az Apple-t követik, akik szintén nem jelennek meg a világ egyik legnagyobb szórakoztatóelektronikai kiállításán. A HTC még nem erősítette meg a Scribe-ot, de hamarosan ez is várható.

Via The Next Web


Címkék: htc tablet ces2011


2011.01.04. 11:55

Élő játék az Angry Birdsszel

Bigyó Felügyelő

Nemcsak mobilon lehet most már a népszerű Angry Birds játékkal játszani, hanem élőben is. Kínában plüssmalacokat lehet lőni plüssmadarakkal. Gondolom valamilyen nyereményért. Persze nem is kell odáig elmenni, hiszen márki megveheti az állatkákat a hivatalos Rovio shopban. A képek alapján úgy tűnik, a kínaiak is a hivatalos boltban vették a játékokat (vagy nagyon jó másolatot készítettek). A fotót amúgy egy vásárban lőtték, Gouangzhou tartományban.

Via The Next Web


3 komment

Címkék: mobil játék angry birds


2011.01.04. 08:16

Pókállvány

Bigyó Felügyelő

Nekem nem kellene ilyen, messzire elkerülném, sikítva dobnám el magamtól. De van, akinek bejön praktikussága, egyszerűsége, a nyolc lába...

Via OhGizmo!


3 komment

Címkék: mobil


2011.01.03. 13:35

Rövidhírek a CES-ről

Bigyó Felügyelő

A Samsung megalkotta a világ legkönnyebb 3D-s szemüvegeit. Volt tavaly egy felmérés, mely szerint az emberek többsége a szemüveg miatt nem venne 3D tévét – túl macerásnak és kényelmetlennek tartják. A gyártók eddigi szemüvegei elég nagyok és nehezek voltak. A képek alapján a Samsung napszemüveghez hasonló 3D szemüvegeket gyártott. A CES-en mutatják be.

A brit Amazonnál már elő lehet rendelni a Samsung Galaxy Playert. A médialejátszó 8 és 16 GB-os modellekben kapható, 233 és 279 dolláros áron. Az Amazon szerint január 7-én kerül a boltokba hivatalosan is a lejátszó. A Playernek 3,2 inches lesz a kijelzője, sokkal kisebb a Galaxy S 4 inches kijelzőjénél. Ez utóbbiból amúgy tízmilliót adtak el hét hónap alatt.

A HTC Thunderboltról is jönnek a hírek. Ami biztosnak tűnik, a 8 mexapixeles kamera, videócset, hd entertainment, 4,3 inches kijelző. Ami pletyka, dual-core processzor (1.2GHz MSM8960), 5 megapixeles elülső kamera, 16GB-os belső tárhely, 2,3-as Android és állítólag már elfogadható (nagyon jó) felbontása lesz a kijelzőnek. Igaza van azoknak, akik azt mondják, hogy ez túl szép ahhoz, hogy igaz legyen. És szerintem túl nagy a kijelzője.


5 komment

Címkék: mobil samsung htc ces2011


2011.01.03. 11:55

Új androidos tablet a Toshibától

Bigyó Felügyelő

Bár még van néhány nap a CES-ig, nagyon sok hír szivárog ki, hogy mit szeretnének bemutatni ott a cégek. Az egyik a Toshiba androidos tabletje, ami így önmagában nem lenne nagy szám, ha nem Nvidia Tegra 2 processzor lenne benne. A 0,8 kg-os tabletnek 10.1 inches a kijelzője, 1280x720 pixeles felbontással. Az Übergizmo bloggerének sikerült kézbe kaparintania a kütyüt a napokban, de csak demoverziót kapott, így messzemenő következtetéseket nem tud levonni.

Van benne usb, usb mini port, sd-kártya hely, de nincs benne hdmi-port, van benne wifi, bluetooth és GPS is. Ennél sokkal többet nem sikerült kideríteni, hiszen működő példány nélkül nem tudják, mennyi lesz az akkumulátor üzemideje, mennyire lesz jó a kamerája, mennyire lehet rajta netezni,dolgozni, játszani. A Honeycomb nevű androidos oprendszer lesz majd rajta, amikor a boltokba kerül. De azt nem tudni, hogy mikor.


25 komment

Címkék: toshiba tablet ces2011