Bigyóblog

2011.02.26. 10:10

Harry Potteres párnák

Bigyó Felügyelő

A Harry Potter sorozat ihletett meg egy montreali művészt, Kim Gadbois a könyv karaktereiből kölcsönzött, amikor megalkotta a párnákat.

Via Gizmodo


3 komment

Címkék: dizájn otthon


2011.02.25. 15:55

Zongorakesztyű

Bigyó Felügyelő

Zongorára sincs szükség ahhoz, hogy zongorán játsszunk - ezzel a kesztyűvel legalább a Bociboci tarkát el lehet játszani. Bonyolultabb darabokat nem biztos, de azért így is eléggé látványos. A kesztyű Japánban kapható 60 eurónyi jenért.

Via GeekAlerts

 


5 komment

Címkék: fun furcsa ötlet


2011.02.25. 09:03

Ataris mentolos cukorkadobozok

Bigyó Felügyelő

Sosem megy ki a divatból, és mennyire menő, ha Ataris a mentolos cukorkás dobozunk. Kétféle doboz van, darabja négy dollár a ThinkGeeknél.

Via GeekAlerts


2 komment

Címkék: retro


2011.02.24. 15:07

Andoridos telefonok aktiválása

Bigyó Felügyelő

A videó azt mutatja, hogyan nőtt az androidos telefonok száma az első andoridos telefon megjelenésétől napjainkig. Egyben is megnézhetjük a világot, de földrészekre bontva is vannak adataink. Érdemes megnézni, mi történt Amerikában, amikor a Motorola Droid megjelent.

Via Engadget


1 komment

Címkék: google mobil android


2011.02.24. 07:55

Minas Tirith gyufákból

Bigyó Felügyelő

Összesen 420 ezer gyufát használt fel Patric Acton, hogy elkészítse a Gyűrűk urában szereplő várost, Minas Tirithet. Három évig tartott, míg elkészítette a várost.

Via GeeksAreSexy


7 komment

Címkék: barkács


2011.02.23. 12:30

Doctor Who sütik

Bigyó Felügyelő

Finom sütemény Doctor Who témákkal - nyerő kombináció. A Star Bakery készíti ezeket Nottinghamben, ha arra járunk, megkóstoljuk.

Via GeeksAreSexy


3 komment

Címkék: doctor who


2011.02.23. 09:54

Leállítja Sony a NEX-3 kamerák forgalmazását?

Bigyó Felügyelő

Meglepő híreket olvastunk, állítólag a Sony leállítja a NEX-3 kamerák forgalmazását. A hír azért meglepő, mert csak néhány hónapja dobták piacra a cserélhető optikás kisgépet, novemberben pedig új színeket is bevezettek. A nagytestvért ekkor változatlanul hagyták, a NEX-5-ről nincsenek is olyan információk, hogy leállítanák a forgalmazást. Arról nincsenek hírek, hogy miért döntött így a Sony, ha egyáltalán igazak a hírek. Mert a cég egyelőre hallgat.

A Sony NEX-3 és 5-ös gépeivel először a Fotokina kiállításon találkoztam tavaly ősszel. Már akkor nagyon bejöttek, decemberben aztán egy hónapig tesztelhettem is a NEX-5-ös gépet. A fényképezőgép nem tükörreflexes, de cserélhető az objektívje. Pici, könnyű félprofi gép. Teljesen kezdők ugyanúgy használhatják, mint a profik, mert nagyon könnyű rajta megtanulni az olyan alapvető fogalmakat, mint záridő, fehéregyensúly, ISO, rekesz. A profi fotósok is elismerik, hogy jó a képminősége, egyedül a menüjével nincsenek kibékülve.

Személyes megjegyzésként, amióta kipróbáltam, ilyen gépet szeretnék, mint kezdő, de érdeklődő fotós. Nagyon sajnálnám, ha leállnának a gyártásával, mielőtt sikerülne egyet venni. Merthogy egyelőre elég drága.


2 komment

Címkék: fényképezőgép sony


süti beállítások módosítása