Bigyóblog

2011.03.03. 10:07

Mi a különbség a régi és az új iPad között?

Bigyó Felügyelő

Tegnap bemutatták az új iPadet, maga Steve Jobs tért vissza, percenként elájuljon saját terméküktől. Nézzük, miben jobb, mint az előző verzió.

A felbontás ugyanakkora maradt, ez gáz. Tettek bele kamerákat, mindkét oldalra - hátha valaki fényképezőgépnek akarja használni, esetleg videótelefonálni. Vékonyabb, könnyebb, kisebb lett, akummulátora állítólag ugyanannyit bír. Furcsa, hogy nem tudni, mekkora a memóriája és milyen videókártya grafikus chip van benne. Állítólag maradt a 256 MB, ami azért vicces, hiszen az iPhone4-ben is több van.

Via Engadget


9 komment

Címkék: apple ipad


2011.03.02. 15:57

A google-osok a Hooneycombnak örülnek

Bigyó Felügyelő

Via Mashable


komment

Címkék: google fun android


2011.02.28. 13:38

A HTC Gingerbreadet ígér a Desire-családnak

Bigyó Felügyelő

A HTC hivatalos közleménye szerint a Desire-család valamennyi tagja, így a Desire HD, a desire Z, a Desire is megkapja a Gingerbreadet, az Android 2.3-at. Ezen kívül még az Incredible S kap új Andoridot valamikor a második negyedévben, tehát még jó sokat várni kell rá. A többi HTC-s telefonnál nem tudni, hogy kapnak-e egyáltalán update-et, a HTC gyakran elfelejti régi felhasználóit, például a Herósokat.

Via Ubergizmo


1 komment

Címkék: mobil htc android


2011.02.28. 10:51

Az első Monopoly játék

Bigyó Felügyelő

A Monopoly játék legősibb változatát 1933-ban készítette Charles Darrow, az első sorozatból ötezer darab készült és egy maradt fenn. Ezt adták el egy aukción 90 ezer fontért (28,6 millió forint). A játék kör alakú volt eredetileg, átmérője majdnem 84 centi.

Azt tudtátok, hogy az utcaneveket melyik városból kölcsönözték? Atlantic Cityből. Két évvel később készült egy londoni változat is. Darrow a világválság idején lett munkanélküli, a Monopoly játékokat ekkor kezdte el árulni, hogy eltartsa családját. Nagyon gyorsan milliomos lett, amikor eladta a játék jogait a Parker Brothers kiadónak 1934-ben.

Ez a játék a Darrow család tulajdonában volt egészen 1992-ig, ekkor adták el a milliomos magazintulajdonosnak, Malcolm Forbesnak. Most a Forbes család bocsátotta árverésre.

A Monopoly játékból nagyon sok verzió készült azóta, eddig több mint 275 millió darabot adtak el világszerte. Összesen 111 országban 43 nyelven adták ki eddig. 1935 óta hatmilliárd zöld házat 2,25 milliárd piros hotelt gyártottak. Egy átlagos játék 90 percig tart, de a leghosszabb feljegyzett játék hetven napig tartott.

Via DailyMail


2 komment

Címkék: játék


süti beállítások módosítása