Bigyóblog

2012.01.20. 09:03

Vezeték nélkül tölthető a vízálló tablet

Bigyó Felügyelő

vizhatlantablet.png

A Toshiba egy vízálló tablet prototípusát mutatta be a CES-en, a tablet többnyire egy akváriumban állt, hogy bemutassák, tényleg nem árt neki a víz. A hírek szerint a tíz inches tabletet vezeték nélkül is lehet tölteni. A Toshiba egyelőre nem akarja piacra dobni a gépet, csak megmuatta, hogy ők ezt is tudják.

Via Übergizmo


3 komment

Címkék: toshiba tablet prototípus


2012.01.19. 16:46

Csődvédelmet kért a Kodak

Bigyó Felügyelő

A 120 éves amerikai Kodak csődvédelmet kért. Ugyanakkor sikerült 950 millió dolláros 18 havi lejáratú hitelt szereznie a Citibanktól, amivel megmenekülnek a teljes csődtől és újra tudják szervezni a vállalatot. Nagymúltú cégről van szó - írja a Reuters - amely feltalálta a hordozható fényképezőgépet, segített a Holdon készült első fényképet létrejöttében. A Kodaknak 17 ezer alkalmazottja van (kilenc éve még 64 ezer volt), a csődvédelem nem érinti a külföldi leányvállalatokat. A Reuters szerint a cég úgy próbál meg több pénzhez jutni, hogy sorban eladogatja szabadalmait, melyből összesen 1100-at gyűjtött össze az évek során.

A céget George Eastman alapította 1892-ben, ő találta fel a tekercselt filmet. A Kodak egészen az 1990-es évekig piacvezető volt Amerikában, a hetvenes években például az amerikai piac kilencven százalékát is magának tudhatta. A hanyatlás akkor kezdődött, amikor elterjedtek a digitális fényképezőgépek, ezekkel a Kodak nem tudta felvenni a versenyt.

Via Reuters


1 komment

Címkék: fényképezőgép kodak


2012.01.19. 12:06

Kiszivárgott a Sony éves mobilos terve

Bigyó Felügyelő

sonymobil.png

Tapioca, Olive, Atlas - ezek lesznek a következő Sony mobilok nevei. A Sony India sales dokumentumai kiszivárogtak, itt lehet látni, hogy a idén milyen mobilokat terveznek piacra dobni Indiában és milyen áron. Az első új mobilokat áprilisban láthatjuk, vagyis jónéhány új mobil bemutatására számítunk a barcelonai mobilkiállításon.

Via BGR


komment

Címkék: mobil sony


2012.01.19. 10:44

Szupermobilon dolgozik a Casio?

Bigyó Felügyelő

Iparági pletykák szerint a Casio szupertelefonon dolgozik. A hírek egy ultravékony, 7,9 milliméteres mobilról szólnak, 4,5 vagy 4,7 Super Amoled kiejlzővel, négymagos processzorral, NFC-vel, 4G LTE-s, 8 megapixeles kamerával, és hatalmas 2000 mAh akkumulátorral. Természetesen a legújabb Android oprendszerrel, ami jelenleg az Ice Cream Sandwich. A pletykák még azt is tudni vélik, hogy a Verizon fogja árulni ezt a mobilt. Talán a jövő hónapban rendezett mobilos világkiállításon többet is megtudhatunk.

Via Übergizmo


2 komment

Címkék: mobil pletyka casio


2012.01.19. 10:28

Tetrisbútorok

Bigyó Felügyelő

tetrisbutor_a.png

Néhány évtizede a legnépszerűbb játékok között van, nagyon sok dizájnernek adott ötletet a Tetris. A bútorkészítőknek is. A Tetris elemekből összeállított bútorokban az a jó, hogy lehet változtatni az elrendezést. Akár naponta, csak egy hatalmas szoba kell hozzá.

tetrisbutor_b.png

tetrisbutor_c.png

 

Via YankoDesign


komment

Címkék: dizájn bútor


2012.01.18. 16:45

Nem kell a Samsungnak a RIM

Bigyó Felügyelő

Tipikus példája annak, amiror egy ismert blogger meg nem nevezett forrásokra hivatkozva állít valamit, amitől felmennek az adott cég részvényei, majd másnap az egészet cáfolják. Történt, hogy a BGR azt állította, hogy a dél-koreai Samsung érdeklődik a RIM iránt. A hír hatására a RIM részvényei tíz százalékkal lettek drágábbak. Ma azonban a Samsung szóvivője azt mondta, hogy nem érdekli őket a RIM. Az egészből pedig az jön le, hogy a Samsungot és a RIM-et egy mondatban említik a legnagyobb híroldalak, ami egyrészt jó a RIM-nek, másrészt meg nem jó, mert megint arról van szó, hogy valaki felvásárolná a bajban lévő céget.

Via Reuters


komment

Címkék: samsung rim


2012.01.17. 11:47

Cuki tankos csavarhúzó

Bigyó Felügyelő

tankcsavar.png

A cuki csavarhúzó kifejezést elég ritkán használjuk, de erre tökéletesen ráillik. A lánctalpaiba vannak rejtve a csavarhúzófejek, melyeket magára a tankra lehet tenni. Nem a legkényelmesebb szerzám, de kétségtelenül a legcukibbak között van. És nem is drága.

Via Gizmodo


1 komment

Címkék: dizájn


süti beállítások módosítása