Bigyóblog

2012.03.01. 08:21

Játék! Nyerj ősrégi filmtekercset!

Bigyó Felügyelő

Persze a cím nem teljesen igaz, filmtekercsbe bujt pendrive-ot lehet nyerni, ha választolsz egy kérdésre. A játék apropója, hogy négy éves lett a kütyüket árusító online bolt, a Bigyóshop, születésnapja alkalmából pedig ajándékot ajánlott fel nektek.

A kérdés pedig egyszerű: melyik a kedvenc bigyód, linkeld ide kommentben és azt is írd oda, hogy miért éppen ez a kedvenc. A játék most indult és egy hétig tart. Jövő csütörtökön kisorsoljuk a nyertest! Hajrá-hajrá!

 


95 komment

Címkék: játék bigyóshop


2012.03.01. 08:14

14-es MacBook Airrel jönne az Apple

Bigyó Felügyelő

 A pletykák szerint az Apple arra készül, hogy 14 hüvelykes MacBook Airt dob a piacra, leginkább az ázsiai piacra koncentrálva. Ázsiában ugyanis ezek a panelek mennek, míg a világon általában 20-25 százalékos a részesedésük, ott 35-40 százalékos.

Ha az Apple komolyan gondolja ázsiai jelenlétét, és az elemzők szerint egyre inkább arrafelé fordul a figyelme az európai és észak-amerikai piacokról, akkor bizony elő kell rukkolnia egy 14 inches Airrel.

Via DigiTimes

Játék, nyerhetsz pendrive-ot!


3 komment

Címkék: apple macbook air


2012.02.29. 13:46

Mágneses mérce

Bigyó Felügyelő

magnesmerce.png

Minden szülő méri, mekkorát nőtt a gyerek. És bizony előfordul, hogy az ajtófélfába vésik, hány centit nőttek nyáron. A gond akkor van, amikor elköltözik a család, az ajtófélfát ugyanis nem lehet magunkkal vinni. Van azonban egy jobb ötlet, ha mágneses mércét használunk.

A mércét fel kell fúrni a falra és kis fényképekkel jelezhetjük, éppen hol tart a gyerek a növekedésben. A fényképeken pedig még évek múlva is láthatjuk, hogy a mérés alkalmával milyen volt a gyerek, milyen ruhát hordott és milyen volt a frizurája. Költözésnél pedig csak át kell vinni az új lakásba a mércét. Itthon is kapható, a Bigyóshopnál.


1 komment

Címkék: gyerek


2012.02.29. 06:42

Állatok a metrón

Bigyó Felügyelő

csigametro.png

A londoni metrónak elég kusza az alaprajza, olyan mintha a felhőket nézegetnénk, mindenki talál valamilyen formát. Az Animalsontheundegroud állatokat keres a metrótérképen.Van itt kutya, pingvin, bálna, ökör, szarvas, elefánt, teknős és még tucatnyi más állat. Az első állatot Paul Middlewick találta meg még 1988-ban, amikor munkából hazafelé a metrótérképet bámulta. Ez volt az elefánt. Azóta nagyon sok került még mellé.

Zseniális gyűjtés, érdemes végigkattintani az összes képet itt. A kedvenceket háttérképnek is le lehet tölteni és pólókat is vásárolhatunk.

okormetro.png


komment

Címkék: fun


2012.02.28. 09:38

Rövidhírek az MWC-ről

Bigyó Felügyelő

Nézzük, milyen telefonokat mutattak be a barcelonai mobilkiállításon. Előljáróban annyit, hogy rmeénykedtem valamilyen dizájnsoabb, kisebb kijelzős mobilban is, de az idén sem sikerült a gyártóknak megugrani a lécet. Jönnek az egyendizájnú, egyenkijelzős mobiljaikkal.

Projektoros Beam

A Samsung nagy újítása, hogy projektort tett a négyhüvelykes mobilba. Kétmagos ST-Ericsson Cortex A9 processzor, 768MB RAM jellemzi még a Beamet. A projektor 640x360 pixeles képet vetít ki 50 inches szélességben. Fotókat és videókat is ki lehet vetíteni a falra. Android 2.3-as verzióval jön.

Két új Xperia

A Sony (Ericsson nélkül) folytatja az eddigi útját, két okostelefont mutatott be, a P és az U névre keresztelteket. A P négy inches, 8 megapixeles kamerával, 1080p-s videórögzítéssel. Hasonló a dizájnja az U-nak is, de kisebb a kijelzője, csak 3,5 inches és a kamerája is 5 megapixeles. Amúgy mindkettőben kétmagos, 1 GHz-es processzor van.

One sorozat

A HTC folytatja eddig megszokott hagyományait, egyszerre sok telefonnal rukkolnak elő. Most éppen a One sorozattal, az X, S és V mobilokkal. Az X a legimpresszívebb négymagos processzorával, 4,7 inches kijelzőjével, 32 GB belső tárhelyével és 1 GB RAM-mal. Van benne még egy 8 megapixeles kamera is, mindemellett csak 9 mm vastag. Az S 4,3 inches, 1,5 GHz-es kétmagos proci van benne és 8 megapixeles kamera. A V a legkisebb, 3,7 inches, 1 GHz-es egymasog processzorral és 5 megapixeles kamerával. Ami kiemeli a mezőnyből, hogy 25 GB-os Dropbox tárhelyet adnak mindegyik mobilhoz.

Még egy Lumia és egy pixelgyár

nokiapix.png

A Nokia fiataloknak szóló mobillal érkezett a kiállításra, a Lumia 610 Windoes Phone-os és színes. A Lumia 900-ról beszéltek még, de azt ugye már januárban bemutatták. A Nokia a 808 PureView-val akart robbantani az idén, 41 megapixeles (nem elírás, tényleg 41) kamerát tettek a mobilba. Vajon minek. Ami érdekesebb, hogy cd-minőségű hangfelvételt ígérnek a beépített diktafonnal.

Négymagos és 3d-s

lg3d.png

Az LG négymagos mobillal tarolna, melyben az NVIDIA legújabb, 1,5 GHz-es Tegra 3-as processzora van, belső memóriája 16 GB, Ice Cream Sandwich fut rajta, 4,7 hüvelykes, 1280x720 pixeles a felbontása. Bemutattak még egy 3d-s mobilt is, melyet szemüveg nélkül lehet használni, ez az előző 3d-s telefonjuk legújabb változata.


2 komment

Címkék: mobil mwc


süti beállítások módosítása