Bigyóblog

2007.06.27. 00:15

Napi iPhone-hírek

Bigyó Felügyelő



Most már naponta, sőt óránként jelennek meg új hírek az iPhone-ról, ezeket gyűjtöttük össze. Közzétették például, milyen előfizetéseket választhatnak az iPhone-tulajdonosok az AT&T-nél. A legolcsóbb csomag 59,99 dollárba kerül majd (ehhez 450 percnyi beszélgetés jár). Ki is számolták, hogy mennyibe kerül összesen a telefon, ha beleszámolják az árát, a két év alatt fizetett díjakat, egyszóval mindent. Táblázatokat is készített az Engadget.


Az iPhone-t vásárlás után nem lehet azonnal használni, csak ha a tulajdonosa aktiválja (két éves hűségnyilatkozattal az AT&T-nél). Aktiválás nélkül még egyszerű iPodként sem használható, úgyhogy hiába vesszük meg kint és hozzuk haza, kell az az előfizetés.

Az AT&T-nél persze gondolnak a meglévő ügyfelekre is. Ők megtarthatják meglévő telefonszámaikat és megváltoztathatják előfizetésüket iPhonosra.

Hogy megkönnyítsék a vásárlást, egy boltkeresőt is készítettek. Így mindenki megtudhatja, melyik közeli üzletbe kell mennie, ahol biztosan lesz iPhone.

A fogadóirodák is beindultak. A BetUS honlapján többek között arra is lehet fogadni, hogy mikor kezdik el a fanatikusok a sorban állást (ez ugye ma reggel már meg is történt). Visszahívják-e az iPhonokat valamilyen hiba miatt, az eBayen legalább háromszoros árat fizetnek a mobilokért, 2008-ra legalább 12 millió darabot eladnak, a hónap végére az Apple részvényei tíz százalékot emelkednek. Játékoskedvűek, hajrá.

Van, aki a Star Wars filmeknél tapasztalt rajongással hasonlítja össze az eheti eseményeket. Egy adhoc analízist is készített, hogy az utóbbi két hónapban hogyan változott azon posztok száma, melyben megjelent az iPhone szó.

Végül, az első tesztek is megjelennek este az Egyesült Államokban (itteni idő szerint valamikor hajnalban). A Wall Street Journal, a New York Times és még fél tucat lap újságírója elsőként megkapta tesztelésre az iPhone-t. Az eredményről mindenképpen beszámolunk. Állítólag kedvező a fogadtatás, de például az írást nehézkesnek tartják és a letöltés is lassú. Meglátjuk.

És legeslegvégül, bemutatjuk az rPhone-t (via hh). Mely mindent tud.

komment

Címkék: apple iphone


süti beállítások módosítása