Bigyóblog

2009.11.19. 07:28

Díjnyertes magyar ventilátorok

Bigyó Felügyelő

Nem szoktunk számítógépalkatrészekkel foglalkozni, és cégeket sem mutatunk be. Most azonban kivételt teszünk, mert szeretjük, ha egy magyar cég sikereket ér el külföldön. Az Englide képviselője mutatja be a céget, mely több külföldi díjat nyert, mégsem ismert itthon.

2008-ban alakultunk, közel 10 éves szakmai tapasztalat után döntöttünk úgy, hogy lépünk. Kihasználjuk az eddig felépített kapcsolati rendszerünket és megpróbáljuk megvalósítani saját ötleteinket.

Első lépésnek egy gyárat kellett találni, aki megcsinálja azt, amit mi kérünk, természetesen vállalaható feltételekkel, árakkal. Ez leírva egy sor, de végigcsinálni közel egy év, még úgy is, hogy ismerettségen keresztül vettük fel az első kapcsolatot. Rengeteget leveleztünk, telefonáltunk, a kérésünkre legyártott mintákat teszteltük, hogy tényleg minden úgy legyen, ahogy elképzeltük. Ahol nem stimmelt valami vagy újabb ötlet merült fel, visszaküldtük és kezdődött minden elölről. Ahogy elkészült az első széria, mely 3 ventilátorból állt, kiküldtük a sajtóközleményeket, illetve felkerestünk hazai és külföldi hardver oldalakat, lehetőséget kértünk tesztre, hírre, bemutatóra.

Meglepő módon külföldön nagyon pozitívan álltak a dologhoz, örültek, hogy egy kis ország, aki eddig hardverben nem nagyon hallatott magáról próbálkozik a piacon. Bekérték a mintákat, majd vártunk. Ahogy visszaírtak, azt vettük észre, hogy a mi kezdeti meglepettségünk semmi ahhoz képest, amit ők tapasztaltak. Volt aki jelezte, írjuk már meg, hogy mit csináltunk, hogy csináltuk, mert ez bizony nagyon meggyőző dolog lett. Jött az első "Gold Award". Ahogy megjelent ez a cikk, írtak más oldalak is, ők is megnéznék a ventilátorokat. Vittünk mintát a hazai PCWorld magazinnak is, náluk 5/5, azaz maximum pontszámot értünk el. Ez a két cikk hozta magával a többit, így Spanyolországban, Franciaországban és Görögországban is díjazottak lettünk. Jelenleg egy olasz weboldal teszteli a ventilátorokat, illetve USA-ból kaptunk felkérést tesztpéldányokra.

Az első széria siklócsapágyazással készült, ami más konkurens márkánál a leggyengébb vonalat képviseli. Ezzel a "leggyengébb vonallal" magunk mögött hagytuk a nagy nevek legerősebb folyadékcsapágyazású hűtőit, egy szinten említettek a top3 márka legdrágább termékével. Sokan írtak, írnak nekünk, hogy ok, de nehezen "hihető", hogy siklócsapággyal ezt tudjuk, jobb lenne marketing szempontból is egy folyadékcsapágy nekünk is. Mostanra sikerült megcsinálni, így kihoztuk a 2. szériát, ami már Hydro, azaz az említett csapágyazással érkezik.

Itt tartunk most. A válság kellős közepén kezdtük, mikor máskor, ugye de a hazai piac mellett már Olaszországban, Szlovákiában is elérhetőek vagyunk, illetve most tárgyalunk egy török disztribútorral, ha minden jól megy már a héten pontot tehetünk a megállapodásra.

Ez a poszt lehetne egy sorozat kezdete. Vagyis ha tudtok hasonló cégeket, melyeket jó lenne, ha minél többen ismernek, jelezzétek!


14 komment

Címkék: ventilátor


süti beállítások módosítása