Bigyóblog

2010.04.21. 11:32

Alakul, de még nem az igazi

Bigyó Felügyelő

Az első, amire felfigyeltem a Kobo ebook-readernél az ára volt. 149 dollár, vagyis harmincezer forint nagyjából annyi, amennyit ki is fizetnék egy olvasóért. A második, ami megtetszett, hogy olvasásra jó. Ezt úgy kell érteni, hogy van az e-ink kijelző, a processzor, az aksi és a memória - pont annyi, amennyire egy olvasónak szerintem szüksége van. Nincs benne felesleges wifi, 3G, mp3-lejátszó, színes LCD-érintőijelző. Annyit tud, amire használni szeretném, olvasásra.

 

A Kobo egy hatinches, egyszerű olvasó, 183x119x10 mm a nagysága. Kerekítettek a szélei és 221 grammot nyom. Beépített memóriája 1GB, de SD kártyával ez bővíthető. A navigáló felületen kívül még négy gomb található rajta: home, menü, display és back. Az OhGizmo! tesztje szerint 30-35 másodpercig tart, míg bekapcsol. Egyedül Bluetooth van rajta, amivel szinkronizálni tudjuk bluetoothos mobilunkkal vagy laptopunkkal.

Nézzük a hátrányokat. Állítólag lassabban lapoz, mint az átlag olvasó. Nem tud bookmarkolni, egy bizonyos oldalra ugrani, csak fejezetek között lépkedhetünk. Az is hátrány, hogy eléggé behatárolt, milyen formátumokat ismer, ez az ePub és a PDF.

Látatlanban persze nehéz véleményt mondani az olvasóról, de annyi bizonyos, jó úton halad. Olvasni lehet vele/rajta, más nem is kell. Kanadában már május elejétől kapható, Amerikában valamikor nyár közepére várják. De már most előrendelhető.

Via OhGizmo!


28 komment

Címkék: ebook


süti beállítások módosítása