Bigyóblog

2011.08.24. 16:35

Betiltják a Samsung Galaxy mobilok árusítását Európában

Bigyó Felügyelő

Folytatódik a szappanopera. Most egy holland bíróság döntött úgy, hogy ideiglenesen betiltja a Samsung Galaxy szériájának árusítását. Ebbe beletartozik majdnem az összes Galaxy mobil, vagyis a Galaxy Ace, Galaxy S, Galaxy S II. A döntés állítólag 32 európai országot érint. Más hírek szerint a hollandiai tiltás csak néhány országot, mint Nagy-Britanna, Franciaország, Németország, Monaco, Luxembourg, Lichtenstein, Finnország, Írország, Írország.

Előzetes döntésről van szó, a bíróság a végső határozatot csak később hozza meg. Mindenesetre megalapozottnak látták az Apple panaszát ahhoz, hogy meghozzanak egy ilyen komoly döntést. Az érintett szabadalom a galériával kapcsolatos, túlzottan hasonlít a lapozás a galériákban. A Samsungnak hét hete van arra, hogy levegye a polcokról a mobilokat. A döntés ezúttal csak a mobilokat érinti, a tableteket nem. Az arról folyó vita egy másik bíróságon folyik.

A többi panaszt elutasították, ez lehet az oka annak, hogy a Samsung tulajdonképpen egyfajta győzelemként fogadja a határozatot. Hiszen most már bíróság is kimondja, hogy a Galaxy mobilok nem lopták a dizájnt és  technológiát, hanem saját fejlesztés. Ami pedig a tiltást illeti, azt megpróbálják minél hamarabb feloldatni.

Via Foss Patent


2 komment

Címkék: mobil apple samsung tablet


süti beállítások módosítása