Bigyóblog

2008.02.29. 15:56

A Lenovo tervezte az olimpiai fáklyát

Bigyó Felügyelő


A Lenovo tervezte meg az olimpiai lámpást és kandelábereket. A lámpás fogja az Olympiában meggyújtott olimpiai lángot őrizni, míg városról városra jár a váltófutás idején. A futás alatt érintett városokban a nap utolsó fáklyahordozója gyújtja meg a kandelábereket az ünnepléskor.
A történészekkel és antropológusokkal megerősített Lenovo csapat az olimpiai kandelábernél a Mennyek Templomát is ihlető "kerek Mennyország és négyszögletes Föld" filozófiai koncepcióját alkalmazta a tervezés során. Míg a kandeláber formája a tipikus kínai bronzkori üstök formájára emlékeztet, az ötvenhat gravírozott örvénylő felhő a korszerűség érzetét kelti, és Kína ötvenhat etnikai csoportja előtt tiszteleg. A kandeláber talapzata négy lábával és nyolc oldalával azt jelképezi, hogy a 2008-as pekingi olimpiai játékokra a világ minden tájáról várják a látogatókat. Az olimpiai kandeláber 130 cm magas, amely a váltófutás 130 napját szimbolizálja, mélysége pedig 29 cm, ami a 29. nyári olimpiát jelképezi.
A 2008-as olimpiai fáklyára a Lenovo "Ígéret felhője" motívumát háromszáz téma közül választotta ki. Ezt a fáklyát fogják a hordozók végigvinni a világon az olimpiai fáklyaváltón, míg el nem ér Pekingbe.

3 komment

Címkék: lenovo olimpia


süti beállítások módosítása