Bigyóblog

2008.09.23. 17:26

Itt az Android

Bigyó Felügyelő

Bemutatták a HTC Dreamet, vagyis az első Androidos mobilt - ez ugye a Google mobil operációs rendszere. Az amerikai T-Mobile-nál G1-ként fog futni. Három inches érintőkijelzője 480x320-as felbontású lesz, de teljes qwerty-billentyűzettel is felszerelik. Akkumulátora öt órás beszélgetési és 130 órás készenléti időt bír. Minden lesz benne: GSM/GPRS/EDGE/Wi-Fi és UMTS/HSDPA. Belső memóriája 1 GB-os, de bővíthető egészen 8 GB-ig. Van benne egy három megapixeles kamera is és persze bluetooth.

 

Természetesen az összes Google-alkamazást egy gombnyomásra el lehet érni vele. Ezek a Gmail, Youtube, Calendar, Maps, Google Talk és a kereső. Az Amazonnal is sikerült megállapodni, mp3-akat lehet letölteni kedvezményesen, darabját 89 centért. Legalábbis az Egyesült Államokban, valószínűleg itthon ez a funkció nem él majd.

 

Amerikában már most előrendelhető, a boltokban október 22-től kapható. Nagy-Brtanniába is még az idén megérkezik, Európa többi részére azonban csak 2009 elején. Előfizetésesen (tehát szolgáltathoz kötve) Amerikában 179 dollárért lehet megvenni, az európai ára nem ismert.


4 komment

Címkék: google mobil htc android google phone


süti beállítások módosítása