Bigyóblog

2008.09.12. 11:44

Toasternyomtató

Bigyó Felügyelő

Bármilyen ábrát vagy képet rá tudunk nyomtatni reggeli pirítósunkra? Ha Sung Bae Chang ötlete nem csak ötlet lenne, akkor megtehetnénk. A koncepció lényege, hogy a pirítós csatlakozik a nethez, így elküldhetjük neki a kiválasztott képet, melyet a pirítóson láthatunk viszont. Az ötlet döntőt ért az Electrolux Design Lab versenyében. És ha az Electoluxnál is úgy gondolják, akkor talán az ötletből valóság lesz.


11 komment

Címkék: konyha toaster concept


2008.09.11. 10:30

Az igazi százdolláros laptop

Bigyó Felügyelő

 

A kínai HiVision mutatta be Linux-alapú netbookját, melynek ára 98 dollár. A paramétereit nézve tényleg szigorúan csak netezésre jó, de annyira pici, annyira olcsó, hogy akár el is terjedhet. De leginkább a mégsem százdolláros OLPC helyére léphet. A laptopról: MIPS-processzor, 1 GB flashes tárhely, 3 usb-port, SDHC kártyaolvasó, wifi. A videón működés közben láthatjuk.

Via Gizmodo


5 komment

Címkék: mini laptop netbook


2008.09.10. 15:06

Egy igazán dizájnos egér

Bigyó Felügyelő

Mégpedig a Microsofttól. Ez a dizájn is szakít a megszokottakkal, csak két ponton éri az asztalt. Bár törékenynek tűnik - én például félnék a táskámba tenni - összehajtogatva masszívabb érzetet kelt. Vezetéknélküli. Fekete és piros színben kapható majd az Arc egér, darabja 60 dollár lesz. Részletes teszt itt olvasható.


13 komment

Címkék: microsoft dizájn egér


2008.09.10. 12:55

Flipmobil a BlackBerrytől

Bigyó Felügyelő

Ma hivatalosan is bejelentették a BlackBerry Pearl 8220-as telefont. Megtartja az összes funkcióját a korábbi Pearl modelleknek, de lesz egy lényeges különbség. Ez a mobil flipes, ezzel ez lesz az első szétnyitható BlackBerry. Néhány jellemző: belső és külső kijelzője 320240-es, szokásos Pearl-billentyűzet, wifi, két megapixeles kamera, microSD/SDHC kártyahely. Fekete és piros színben kapható. A piacra dobás időpontját és az árat majd később jelentik be.

Via CrunchGear


komment

Címkék: mobil blackberry


2008.09.10. 09:00

Élőben a részecskegyorsító

Bigyó Felügyelő

Itt követhetjük élőben a Large Hadron Collider beindítását kilenctől.

 

Itt pedig megtudhatjuk, hogy elpusztította-e a világot. :)


16 komment


2008.09.10. 06:49

Tesztkészülék érkezett: Sony Ericsson C702

Bigyó Felügyelő

A Sony Ericsson mobilját fogom tesztelni a napokban. Ha kérdés van, ne tartsátok magatokban.


18 komment

Címkék: teszt sony ericsson kipróbáltuk


2008.09.09. 21:12

A befektetőknek nem tetszett az Apple keynote

Bigyó Felügyelő

Vége az Apple keynote-nak, hogy mi történt, azt megtudhatjátok innen, most elemezzünk egy kicsit. Az Apple részényei év eleje óta húsz százalékot estek, és tegnap sem szerepeltek jól. A tegnapi esés azt jelenti, hogy a befektetők nem bíztak abban, hogy egetrengető újdonságokkal jön elő a cég. A fórumokban és a kütyüblogokon olvasható első reakciók alapján, nem véletlenül - sokan elégedetlenek. A befektetők büntettek, a New York Times szerint a prezentáció alatt három százalékkal estek a cég részvényei, de azóta is esik a papírok ára, egy órával az esemény után már 4,9 százalékkal voltak gyengébbek.

De nem csak ez érdekelte a piacot, a CNN és a New York Times szerint legalább annyira izgatja Steve Jobs egészsége. A júniusi Apple eseményen az Apple-vezér lesoványodva lépett színpadra, ezzel elindítva azt a pletykát, hogy Steve Jobs súlyos beteg. De az Apple vezére ma kijelentette a CNBC-nek, hogy teljesen egészséges.


3 komment

Címkék: apple


2008.09.09. 19:06

Mit jelent be Steve Jobs? - Live

Bigyó Felügyelő

 Na, nézzük, mit fog bemutatni az Apple, igazak-e az elmúlt napokban megjelent pletykák. A Gizmodo és az Engadget segítségével követjük itt is az esményeket.


18 komment

Címkék: apple


2008.09.09. 16:38

YouTube-mobil a Sony Ericssontól

Bigyó Felügyelő

Csúsztatható, 2,4 inches kijelző, wifi, HSDPA, GPS, 1GB belső memória, beépített FM-rádió, RSS-olvasó, böngésző, 3,2 megapixeles kamera, és még sok minden megtalálható a Sony Ericsson most bemutatott, G705-ös mobiljában. Amire viszont a legbüszkébbek, hogy a felvett videókat egy gombnyomással (wifin vagy 3G-n) fel lehet tölteni a YouTube-ra. Év végétől kapható majd.

Via Engadget


8 komment

Címkék: mobil youtube sony ericsson


2008.09.09. 13:09

Beindul a részecskegyorsító

Bigyó Felügyelő

Szerdán, azaz szeptember 10-én indítják be a Large Hadron Collidert, a francia-svájci határon épült 27 kilométer hosszú részecskegyorsítót. Ez a világ legnagyobb részecskegyorsítója (részletesen itt). Többezer tudós fér majd hozzá az adatokhoz, rengeteg kérdésre adhat választ majd a világegyetem működéséről. (Zseniális képek magáról a gyorsítóról).

Webcast - szerda reggel kilenctől nézhetjük.

 


33 komment


süti beállítások módosítása