Bigyóblog

2009.03.17. 15:32

Csak saját fülessel megy az iPod Shuffle

Bigyó Felügyelő

Veszélyes útra tévedt az Apple az úh Shuffle-lal. Egyrészt a lejátszó gombjai a fülhallgatóra kerültek át magáról a lejátszóról, ez azt jelenti, hogy eredeti fülhallgató nélkül a lejátszó használhatatlan. Így ha elromlik a füles, rohanhatunk venni egyet a cég márkaboltjába. Persze az Apple arra is gondolt, hogy majd megjelennek a más gyártók által gyártott (jobb-rosszabb minőségű), olcsó fülhallgatók.

Ezt megelőzendő, az iPod Shuffle csak olyan fülhallgatót fogad majd el, melyet eredetiként azonosít a lejátszó. Vagyis az Apple csippet tesz a fülesbe, mely mindenféle jelet sugároz, így nem tehetjük rá régi fülhallgatónkat. A többi gyártó meg ha Shuffle-kompatibilis kiegészítőt szeretne piacra dobni, szépen megveszi a jogokat (Made for iPod-jogokat) az Apple-től.

Ez az a fajta magatartás, mely soha nem volt szimpatikus. A gyártók többsége közös szabványokat fogad el, de mindig van egy-két cég, mely külön utakon jár és a többivel nem kompatibilis kiegészítőket gyárt. Ez taszítja a vásárlókat.

Via Engadget


18 komment

Címkék: apple ipod fülhallgató


süti beállítások módosítása