Bigyóblog

2009.03.26. 10:37

A Sony Ericsson zsebirodája

Bigyó Felügyelő

Nemrég volt nálam egy Sony Ericsson Xperia X1. Legelső reakcióm az volt, hogy túl nehéz a mobil. A második reakcióm, hogy kijelzőjén gyönyörűek a színek. Az viszont tetszett, hogy nem túl széles és elég kicsi a készülék ahhoz, hogy a zsebemben is könnyen elfér (hát igen, én oda teszem a mobilt). A gombok között pont jó a távolság (csúszkával varázsolhatjuk elő a qwerty billentyűzetet), gépelni nagyon könnyű rajta. Aksija is jól bírta, pedig mindent kipróbáltam rajta, egy feltöltésel két napig bírja, normál használat mellett nyilván tovább is. A váza erősnek tűnik, nem féltem attól, ha leejtem, baja lesz.

A mobilban minden van, amire szükség lehet, Windows Mobile operációs rendszer fut rajta, kijelzője 800x480-as, van benne hsdpa, wifi, bluetooth, 3,2 megapixeles kamera (teljesen használható képeket csinál). Memóriája microSD-kártyával bővíthető (egészen 32GB-ig), és bármilyen fülhallgatót bele lehet dugni, nem csak a gyártótól vásároltat - ez utóbbi miatt különösen a szívembe zártam a mobilt.

Az egyik különlegessége a készüléknek a panelek, ezek tulajdonképpen pluginek, melyek különböző témákban csoportosítják össze az alkalmazásokat. Alapbeállításként van benne például naptáras néhány gyorsindító gombbal üzletembereknek, multimédiás zene- és filmőrülteknek, rádiós, és Google-alkalmazásos.

Akiket részletesebben is érdekel a készülék, érdemes lehet ellátogatni erre az oldalra, itt részletes teszteket, tanácsokat olvashatunk a mobillal kapcsolatban olyanoktól, akik már régóta használják az Xperiát.


5 komment

Címkék: teszt sony ericsson kipróbáltuk


süti beállítások módosítása