Bigyóblog

2009.10.08. 08:22

Teszt: beszól a mobil, ha pazarlod az áramot

Bigyó Felügyelő

Igazán környezettudatos mobillal állunk szemben, amikor kihúzom a telefonból a töltőt, ránk szól, hogy a konnektorból is húzzuk ki a dugót, mert akkor kevesebb áramot fogyasztunk. Szép.

 

De nem ezért szerettem a Sony Ericsson T715-ös mobilt, leginkább azért mert kicsi, szép és könnyen kezelhető. Szétcsúsztatható mobil, a szokásos külső gombokkal és belső billentyűzettel. Engem mondjuk elsőre megtévesztett a két legalsó billentyű, első sms-em írásakor sokáig tartott rájönni, hogy ott kell nyomogatni a készüléket a törléshez, ahol nyoma sincs billentyűnek.

A menü egyébként a szokásos, Sony Ericssonokban megszokottan gyors, könnyen áttekinthető. Az egyetlen negatívumot ott találtam, hogy a néma módhoz több gombnyomáson keresztül jutottam el, pedig elég szokszor kerülök olyan helyzetbe, amikor azt akarom, hogy ne hagnoskodjon a mobil. A bejövő sms-ek kezelése is tetszett, ha több érkezett egyszerre, nem kellett belépni-elolvasni-kilépni-görgetni-belépni, hanem belép-elolvas-kilép-következőbe belép-elolvas stb sokkal gyorsabb és kényelmesebb volt.

A mobil leginkább az alapfunkciókra jó, lehet vele telefonálni, fényképezni, zenét hallgatni, emaileket nézegetni és netezni, már amennyire ez utóbbi kényelmes a pici 2,2-es kijelzőn. Akkumulátora nagyon sokáig bírta, az egy hét alatt, míg nálam volt, csak egyszer kellett tölteni. A memória bővítéséhez microSD kell, ami kellemes meglepetés volt egy középkategóriás Sony Ericsson mobiltól, eddig szinte csak Memory Stick M2-es megoldásokkal találkoztam. Van benne GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA, Bluetooth, a wifit azonban kihagyták, ami nagy kár, de mindent ugye nem lehet.

Ezüst és rózsaszínben kapható itthon is, kártyafüggetlenül hatvanezer forint.


8 komment

Címkék: mobil teszt sony ericsson kipróbáltuk


süti beállítások módosítása