Bigyóblog

2009.03.20. 08:18

Már fel is törték az iPhone 3.0-t

Bigyó Felügyelő

Az iPhone Dev Team megerősítette, hogy már kész az iPhone 3.0 feltörése. Mindezt alig két nappal az új oprendszer bejelentése után. A csoport persze vár a kiadásával addig, míg hivatalosan is elérhetővé teszik mindenki számára a szoftvert. Megnyugodhatnak tehát azok, akik feltölt iPhone-t használnak.

Via Übergizmo


3 komment

Címkék: mobil apple iphone


2009.03.19. 09:38

A világ legvékonyabb laptopja

Bigyó Felügyelő

Már nem a MacBook Air a világ legvékonyabb laptopja, a Dell Adamo ráver két tizedet 1,7 centis vastagságával. A gépet tegnap mutatták be, kijelzője szélesvásznú, 13,4-es lesz, Intel Core 2 Duo processzort tesznek bele, 2 vagy 4 giga memóriát, akkuja öt óráig bírja, és lesz benne természetesen Bluetooh, wifi, HSDPA modem és az összes alapnak mondható funkció. Egyelőre még csak előrendelhető 24 országban (Magyarország nincs közte) elég drágán, 1999 dollárért.

Via CoolestGadgets


5 komment

Címkék: laptop dell


2009.03.19. 08:26

Super Mario matrjoskák

Bigyó Felügyelő

Elnökök, híres és hírhedt személyek arcképével már hosszú évek óta díszítenek matrjoska babákat. Ezek azonban általában ugyanolyan formájú babák voltak, más-más arcképpel. A Super Mario matrjoskánál azonban mindegyik baba teljesen más, pont amilyen a játékban.


3 komment

Címkék: játék


2009.03.18. 14:26

A legelegánsabb műanyag étkészlet

Bigyó Felügyelő

Ha mondjuk fel akarunk vágni egy pikniken, ilyen villát vigyünk. Egy teljes háromfogásos ebédhez való étkészletet találunk, elegáns elrendezésben.


6 komment

Címkék: konyha


2009.03.18. 11:14

Jön az első színes ebook-olvasó

Bigyó Felügyelő

A Fujitsu bemutatta az első kereskedelmi forgalomba szánt, színes ekönyv-olvasót. Az olvasó kijelzője 8 inches XGA, 260 ezer színt jelenít meg, van az olvasóban Bluetooth, wifi, SD-kártyahely. PDF, TXT, HTML, Word, Excel és PowerPoint fájlokat ismer fel. A Fujitsu 40 órás működési időt ígér egy feltöltéssel. Április 20-tól kapható Japánban kábé ezer dollárért.

Via Engadget


9 komment

Címkék: ebook fujitsu


2009.03.18. 09:11

Pizzaautomata

Bigyó Felügyelő

Természetesen Olaszországban találták ki a pizzaautomatát? Három perc alatt készül el az étel, és állítólag nem fagyasztott pizzát melegít fel mikróban. Összekeveri a pizzatésztát, a hozzávaló szószt, friss hozzávalókat szór a tetejére, majd megsüti. A pizza 4,5 euróba kerül, fajtájától függően.

Via New York Times


4 komment

Címkék: automata


2009.03.17. 19:47

Kopipészt az iPhone-nál is

Bigyó Felügyelő

Sok meglepetést nem okozott az Apple mai tájékoztatója, avagy keynote-ja, ahogy nevezni szokták. Majdnem két évvel az iPhone bemutatása után az Apple mobilja is képes szövegeket és képeket kijelölni és beilleszteni, vagyis kopipésztelni. Ezen kívül az iPhone is képes lesz arra, amire a legolcsóbb mobilok is, tudunk MMS-t küldeni. Ami még fontos lehet, hogy a Bluetooth sztereó lesz. Ezen kívül még egy csomó játékot is bemutattak, néhány online játékot és a Sims 3-at. Az új funkciókkal teli új operációs rendszer nyártól lesz elérhető.

Via Gizmodo


5 komment

Címkék: mobil apple iphone


2009.03.17. 15:32

Csak saját fülessel megy az iPod Shuffle

Bigyó Felügyelő

Veszélyes útra tévedt az Apple az úh Shuffle-lal. Egyrészt a lejátszó gombjai a fülhallgatóra kerültek át magáról a lejátszóról, ez azt jelenti, hogy eredeti fülhallgató nélkül a lejátszó használhatatlan. Így ha elromlik a füles, rohanhatunk venni egyet a cég márkaboltjába. Persze az Apple arra is gondolt, hogy majd megjelennek a más gyártók által gyártott (jobb-rosszabb minőségű), olcsó fülhallgatók.


18 komment

Címkék: apple ipod fülhallgató


2009.03.17. 10:53

Állatos elosztók

Bigyó Felügyelő

Már szinte minden usb-n kapcsolódik a géphez, így egyre több usb-elosztóra van szükségünk. Most állatosokat mutatunk meg.


10 komment

Címkék: usbigyók elosztó


süti beállítások módosítása