Bigyóblog

2009.05.09. 10:00

Falicserép

robi

Egyik legjobb dolog egy szobában (a robotporszívót, a lámpákat, a HD tévét, a játékkonzolt, és a rengeteg egyéb dolgot leszámítva) a virág. Persze nem csakúgy odarakva a sarokba egy műanyagcserépbe, hanem a falra felszerelve egy csempébe. Így:

Forrás: The Design Blog


4 komment

Címkék: dizájn növény lakberendezés


2009.05.08. 16:50

Hajlékony napelem

robi

Hamár a napelem, akkor ne maradjon ki a Suntrica hajlékony töltője se. Annyiban más mint az előző, hogy ezt akár ráhajtogathatjuk a hátizsákunkra vagy végső esetben magunkra. Három féle is van belőle: SolarBadge, SolarStrap és SolarBadge Pro. Az első kettő 3,7 Wh, de a SolarBadge Pro 7,3 Wh kapacitással rendelkeznek. Mindegyik 5V-ot ad le, tehát ami kütyünk van, valószínű tudjuk tölteni.

Így néz ki:

Forrás: Inhabitat


9 komment

Címkék: töltő napelem


2009.05.07. 10:24

Töltővel a sivatagban

Bigyó Felügyelő

Próbáltam már napelemes töltőket, többé-kevésbé jól is működtek. Az egyik legnagyobb hátrányuk mindig azt volt, hogy nagyon sokáig kellett napon tartani, míg feltöltődött annyira, hogy feltöltse a lemerült kütyüt. Ráadásul szürke felhős napokon nem is működött.


5 komment

Címkék: teszt töltő napelem kipróbáltuk


2009.05.06. 16:05

Fűszerkönyv

robi

Ha nemcsak, hogy fejből tudjuk idézni Kirk kapitány összes nőjének a nevét, de még a konyhában is harminc féle üvegcsénk van, amiben darált és/vagy szárított hülyenevű dolgokat (fűszerek) tartunk, akkor értékelni fogjuk ezt a kis könyvet.


6 komment

Címkék: dizájn könyv konyha fűszer


2009.05.06. 15:17

Ma éjféltől az új Star Trek film

robi

Mivel a komplett szerkesztőség ST fan, ezért itt a helye. Természetesen a hivatalos bemutató holnap lesz, de a Budapesti mozik egy részében éjfél után pár perccel (tehát holnap, hehe) kezdődik a Star Trek. Aki kicsit is trekkie, az visz magával legalább egy phasert:

Via: Amazon


4 komment

Címkék: star trek


2009.05.06. 10:18

Csodalámpa

robi

Nos, ez nem lyukat nyit egy csúszdára, sokkal hihetetlenebbet csinál. Azt ígérik a Mind Lamp készítői, hogy a környéken lévő emberek érzelmeihez állítja be a lámpa a színét. Elég scifinek hangzik, de írnak kicsit a technológiáról is, bár az lehangoló, hogy a formája semmiben nem különbözik egy IKEA lámpától:

Végül egy videó, hogy miről is van szó:

 


6 komment

Címkék: scifi lámpa mind lamp


2009.05.05. 15:25

Mini kártyaolvasó

robi

A Brandónál kapható mini kártyaolvasó azonnal beszerzendővé válik, ha nincsen a gépedben beépítve egy sok-az-egyben olvasó. Mivel manapság már minden telefon, sőt a nagyobb eszközök is micro sd kártyával mennek, ezért nem nagy dolog lemondani az őskövületnek számító CF kártyákról, vagy egyéb "hatalmas" memória modulokról. Szokás szerint, a Sony eszközök (telefon, mp3 lejátszó, fényképezőgép) tulajdonosai megint csak irigykedhetnek, a MemoryStick szabvány miatt.


16 komment

Címkék: usbigyók pendrive memóriakártya microsd


2009.05.05. 09:08

A Tatooine bolygón ébredtem

Bigyó Felügyelő

R2-D2 mindenhez ért, ajtókat nyit ki, idegen számítógépekkel beszélget, fedélzeti kompjútert javít. Ja és reggelente csipog és a falra sugározza az időt.

Az R2-D2 ébresztőóra sokkal nagyobb, mint amire számítottam. Egy apró, mobilméretű robotot vártam, erre egy harminc centis nagy robot érkezett a Bigyóshoptól. Persze még aznap este kipróbáltam, beállítottam az órát és lefeküdtem aludni.

Másnap reggel mintha Luke Skywalker nagybátyjának kunyhójában ébredtem volna a Tatooinon, olyan hangosan csipogott bele a reggelbe R2-D2.

Nagyon hangos volt, de ki is dobott az ágyból. Sajnos nincs rajta szundi, ez pedig nagyon hiányzott. De már csak azért is kellene, hogy néha belecsipogjon a világba és a falra vetítse az időt.


komment

Címkék: teszt star wars óra ébresztőóra kipróbáltuk


2009.05.04. 15:00

Nagyobb Kindle?

robi

A The New York Timesban megjelent cikk szerint úgy néz ki, hogy lesz egy új, nagyobb Kindle, amit az újságok olvasására specializálnak. A kütyüblogokon azt is tudni vélik, hogy akár a hét elején bemutatja az Amazon a billentyűzet nélküli, de az eddigi ebook olvasókhoz képest hatalmas Kindlet.

Meglátjuk, mi lesz a pletykákból, mindenesetre az első lelkesedés után, józan fejjel végiggondolva, talán a legnagyobb előnyét veszíti el: a kis méretet.

 Forrás: NYT

Update: Bizony kijött, de vannak rajta gombok, és $489. Itt tovább.


8 komment

Címkék: amazon ebook kindle


2009.05.04. 09:24

Kiintegettem a képernyőről

Bigyó Felügyelő

Egy webkamerát kaptunk kölcsön a Bigyóshoptól. Egy 3D webkamerát, amiről először nem is hittem el, hogy működni fog. Pedig...


13 komment

Címkék: teszt webkamera kipróbáltuk bigyoshop


süti beállítások módosítása