Bigyóblog

2010.01.05. 10:17

Ma mutatják be a Google phone-t

Bigyó Felügyelő

Szinte mindenkinek van valami értesülése a Google androidos mobiljáról, a Nexus One-tól. egyesek szerint 180 dollár lesz és az amerikai T-Mobile-nál kell előfizetést kötni. Mások szerint az AT&T-nél kapható majd. És persze azt is hallottuk, hogy nem mobilszolgáltatónál lesz majd kapható, hanem maga a Google árulja. Olyan spekulációk (vagy inkább remények) is vannak, hogy 100 dollár alatt marad az ár, és elárasztja a piacot.

 

Ami majdnem biztos, hogy az Android 2.1-es verzja fut majd rajta. Az is majdnem biztos, hogy Amerikában lehet majd először megvásárolni, a világ többi részén lakóknak várni kell.

Néhány szerencsés tengerentúli blogger már a kezébe foghatta a Nexus One-t, és tetszett nekik. Az egyik legrészletesebb ismertetőt az Engadgeten olvashatjuk. Eszerint kicsit vékonyabb, mint az iPhone, és nem hagyja el a HTC telefonok dizájnját. Kijelzője 3,7 inches, 480x800-as felbontású, érintőkijelző és megtartották a Heróból ismert kis trackballt is. Van néhány gomb is a két oldalán, az egyik oldalon például hangerőszabályozó, power gomb, a másik oldalon kapott helyet a fülhallgató és a microusb port. Kamerája öt megapixeles. Van benne 512 RAM és 512 ROM. MicroSD-vel bővíthető a memóriája, a mobilhoz 4 GB-ot kapunk, de egészen 32 GB-ig bővíthető. Van benne Wifi is.

Ma este (itteni idő szerint) hét órakor kezdődik a Google Androiddal kapcsolatos nagyszabású tájékoztatója, melyen minden valószínűség szerint a Nexus One-t mutatják be hivatalosan. Akkor minden kiderül.


5 komment

Címkék: google android google phone gphone nexus one


süti beállítások módosítása